DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük ADSM Başhekimi Dr. Zehra Coşkun Salih’ten 22 KASIM DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ MESAJI

Gölcük ADSM Başhekimi Dr. Zehra Coşkun Salih’ten  22 KASIM DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ MESAJI

Gölcük ADSM Başhekimi Dr. Zehra Coşkun Salih’ten

22 KASIM DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ MESAJI

Gölcük Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Zehra Coşkun Salih 22 Kasım Diş Hekimliği Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

1996 yılından beri kutlanıyor

Gölcük Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Zehra Coşkun Salih mesajında;

22 Kasım 1908 tarihi, bilimsel diş hekimliği eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. 1996 yılından beri ise 22 Kasım tarihi Diş Hekimliği Günü, 22 Kasım’ı içine alan hafta ise Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası, çeşitli etkinlikler ile ağız ve diş sağlığı konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak adına oldukça önemlidir” dedi.

“Diş çürüğü ve diş eti hastalıkları doğru alışkanlıklarla önlenebilir hastalıklardır”

Salih sözlerinin devamında, “Diş çürüğü ve diş eti hastalıkları sadece dişleri etkilemekle sınırlı kalmayıp, ağız boşluğu ve vücuttaki diğer sistemleri de etkileyerek genel sağlığın da bozulmasına neden olmaktadır. Kötü ağız hijyeni ve tedavi edilmemiş diş çürüklerinin varlığı, bireylerin yaşam kalitesini düşüren ve toplumun sağlık düzeyini etkileyen önemli bir faktördür. Diş çürüğü ve diş eti hastalıkları doğru alışkanlıklarla önlenebilir hastalıklardır. Bu nedenle, sağlıklı nesiller için başta çocuklarımız olmak üzere tüm toplumu bu konuda eğitmek ve bilinçlendirmek biz diş hekimlerinin en temel görevlerinden biridir. Ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına özveri ile hizmet veren tüm meslektaşlarımın Diş Hekimliği Gününü ve bu mesleğin icra edilmesinde emeği geçen tüm destek personelimizin de Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası’nı en içten dileklerimle kutlar, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesine yönelik oluşturulan farkındalığın artarak devam etmesini temenni ederim” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.