DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu, “BAĞIŞLANAN HER ORGAN FİLİZLENEN YENİ BİR CANDIR”

Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu,

“BAĞIŞLANAN HER ORGAN FİLİZLENEN YENİ BİR CANDIR”

Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası münasebetiyle açıklamalarda bulunarak organ bağışının önemi hakkında bilgi verdi.  Medişoğlu yaptığı açıklamada, “Bağışlanan her organ filizlenen yeni bir candır” dedi.

“Bağışçı bilgileri Sağlık Bakanlığı sisteminde gizlenir ve asla paylaşılmaz”

3-9 Kasın Organ ve Doğu Bağışı Haftası münasebetiyle Anıtpark’ta açılan stant ile ve kurumlara yapılan ziyaretlerle Organ Bağışı’nın önemini vatandaşlara aktardıklarını ifade eden Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu organ ve doku bağışı hakkında verdiği bilgide, “Kişi hayatta iken, tıbben yaşam sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesine organ bağışı denir. 18 yaşını dolduran akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir. Bağışçı olabilmek için ilçe sağlık müdürlükleri, hastaneler ve aile hekimliklerinde bulunan organ bağışı birimlerinde ve bu kurumlarca açık alanlar ve çeşitli kamu alanlarında kurulan stantlarda organ bağışı formunu doldurmak yeterlidir. Doldurulan formlar Türkiye Organ Doku Bağışı Bilgi Sistemi (TODBS) kayıt edilir. Bağışçı bilgileri Sağlık Bakanlığı sisteminde gizlenir ve asla paylaşılmaz.  Organ bağışında bulunan kişinin tıbben yaşamının sona ermesi halinde kişinin organ bağışı kartı olsa dahi aileden yazılı onay alınmadan organ bağışı yapılamaz. Organ bağışı bir niyettir. Önceden bağışlanmış olması vasiyet taşıdığından ailelerin daha rahat karar vermesine yardımcı olmaktadır” dedi.

“Siz de organlarınızı bağışlayarak bir cana umut olabilirsiniz”

Medişoğlu sözlerinin devamında, “Müdürlüğümüz organ bağışı birimince organ bağışı hakkında halkımızı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için kent meydanlarında, okul ve yurtlarda, kamu ve özel kurumlarda, fuar, panayır ve festival alanlarında, alışveriş merkezleri ve sanayi bölgelerinde stantlar kurularak organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın kayıtları alınıp kartları teslim edilmektedir. Hafta boyunca organ bağışı birimimiz tarafından Gölcük ve Değirmendere Meslek Yüksekokulu, İhsaniye Anadolu Lisesinde düzenlenen eğitimlerde Dr. Filiz Adanur tarafından organ bağışı hakkında bilgilendirmelerde bulunarak gençlerimizin konu hakkında doğru bilgiye ulaşmasını sağlamıştır. Anıtpark’ta açılan standımızda vatandaşlarımıza bilgilendirici broşürler dağıtılarak farkındalık oluşturulmuştur. Bağışlanan her organ filizlenen yeni bir candır. Siz de organlarınızı bağışlayarak bir cana umut olabilirsiniz. Organ bağışı hakkında bilgi edinmek ve bağışta bulunmak isteyenler için Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Biriminden Emine Canlı‘nın iletişim bilgileri Telefon:4121836 email: golcukorganbagisi@gmail.com” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.