DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Mevlid-i Nebi Haftası hakkında bilgi verdi

İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Mevlid-i Nebi Haftası hakkında bilgi verdi

BU SENEKİ TEMA PERYGAMBERİMİZ VE AİLE

İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Mevlid-i Nebi Haftası hakkında bilgi verdi

BU SENEKİ TEMA PERYGAMBERİMİZ VE AİLE

Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel müftülükte yaptığı basın toplantısında 8-15 tarihleri arasında kutlanacak olan Mevlid-i Nebi Haftası hakkında bilgi verdi, Öztel ayrıca Gölcük İlçesinde düzenlenecek olan program hakkında da bilgi verdi:

Gölcük Müftüsü İlyas Öztel’in yaptığı basın toplantısında şunları dile getirdi: “Tabi İlçemizde çok güzel şeyler oluyor olmaya da devam edecek Allah’ın izniyle, bu ayın 8 ile 15’i arasında Mevlid-i Nebi haftası kutlamalarımızı gerçekleştireceğiz. Mevlid-i Nebi haftası geçmişten yani 1989’dan beri devam edegelen Kutlu Doğum haftasında bir ufak isim değişikliği yapılmak suretiyle bile de tarih olarak önceden 16-21-22 Nisan arasında gerçekleşen kutlamalarımız, şimdi Hazreti Peygamberimizin tam doğum gününe denk gelen bir hafta oluyor ki önümüzdeki Cuma 8 Kasım Hazreti Peygamberin hicri takvime göre doğduğu gün olmuş oluyor, bu çerçevede bu programı düzenledik.

Örnek alacağımız bu model insan Peygamberimiz Hazreti Muhammed’dir

Cenabı Hak insanlık aleminin önüne örnek, model insanlar koymuştur. Bunların adı peygamberlerdir. Kuran’ın ifadesiyle örnek insan için şöyle buyuruyor: “Hamd olsun Allah’ın Resulu’nde sizin için örnek bir insan vardır.” Biz de bunu örnek model olarak tercüme ediyoruz. Kuran-ı Kerim netice itibariyle onları çok özel terbiye etmiştir, çok özel yetiştirmiştir, çok özel ahlaklandırmıştır. Peygamberimiz zaten öyle buyuruyor, bizim örnek alacağımız bu model insan Peygamberimiz Hazreti Muhammed’dir. O örnek bir insandır, örnek bir Müslüman’dır, örnek babadır, örnek bir dededir, örnek bir komşudur, örnek bir akrabadır, hatta hayvanlara nasıl davranacağını öğreten bir peygamberdir. Bu senenin ki Mevlid-i Nebi haftamızın teması “Peygamberimiz ve Aile” olacaktır. Yani bir Müslüman’ın ailesi nasıl olmalı? Biz yüzde 99’u Müslüman olan mensuplarıyız, bu aile nasıl olmalıdır? Hazreti Peygamberin sünnetinden kendisinden öğreniyoruz, çocuklarına, ailesine, eşine nasıl davranıyor, nasıl bir arada yaşıyorlardı, nasıl bir iş paylaşımı yapıyorlardı gibi onun öğretileri kendimize esas almalıyız. Biliyoruz ki aile toplumun temel taşıdır, temel yapısıdır, hücresidir, aile sağlıklı olduğu zaman bütün toplum sağlıklı olur, aile huzurlu olduğu zaman bütün toplum huzurlu olur. Bunun için de her birimize görev düşüyor, tüm sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere herkes üzerine düşen görevi yerine getirirse tüm bu problemler kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Mesela kadına karşı şiddet, islam bunu bütünüyle reddediyor, insana karşı işlenen bütün suçları günah olarak kabul ediyor. Bu nasıl insanlık, böyle bir şey olmaz, bu nedenle bu düzenlediğimiz programda tüm halkımıza güçlü bir aile yapısını güçlendirilmesini sağlayacağız. Protokolümüzle beraber çok güzel bir program olacak inşallah, dolayısıyla haftamızı hep beraber bu şekliyle icra etmiş olacağız.Tüm Gölcük halkını programa davet ediyoruz.” dedi.

Gölcük Müftülüğün düzenlediği Mevlid-i Nebi Haftasının günlük programı ise şöyle oluştu:

8 Kasım tarihinde Anıtpark’ta Öğle namazına müteakip Mevlid-i Nebi dolayısıyla Pilav ikramı yapılacaktır. Akşam namazı ile Yatsı namazı arasında Merkez Camiinde İlçe Müftüsü İlyas Öztel’in yapacağı “Mevlid-i Nebi Haftası” açılış konuşmasının ardından seçkin Hafızlarımız tarafından Mevlit programı icra edilecektir. Ayrıca her cami görevlisi kendi camisinde Mevlit programı düzenleyecektir. Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle Din Görevlileri Derneğinde kan bağışı kampanyası düzenlenecektir.Tevfik hoca Camiinde saat 09:00 11:30 saatleri arasında İlçe Müftüsü İlyas Öztel’in açılış konuşmasının ardından İlçemiz vaizi Nurdan DEMİR tarafından Kadınlara yönelik “Hazreti Peygamber ve Aile” konulu Konferans yapılacaktır.

9 Kasım Cumartesi günü Gençlere yönelik (Bayanlar) mevlidi nebi haftası münasebetiyle İlçemiz vaizi Nurdan Demir başkanlığında kahvaltı programı düzenlenecektir.Akşam namazına müteakip Kuba camiinde Cami görevlileri tarafından cami ve aile buluşması yapılacaktır.

Mevlit Programları:

11 Kasım Pazartesi günü Yazlık Merkez Camiinde İlçemiz vaizi Hızır Veziroğlu ve Değirmendere Merkez camiinde İlçemiz vaizi İbrahim Uçan’ın Koordinatörlüğünde öğle namazına müteakip mevlit programı düzenlenecektir. Öğle namazına müteakip Çiftlik ulu camiinde Şube Müdürü Murat Selci koordinatörlüğünde mevlit programı düzenlenecektir. Vaizlerimiz ve Kur’an kursu Öğreticilerimiz tarafından sevgi evi, Çocuk evi, Kadın sığınma evi ziyaretleri gerçekleştirilecektir. İlçemiz Müftüsü İlyas Öztel, vaizler Adnan Yıldız, Hızır Veziroğlu, İbrahim Uçan ve Din görevlisi Zekeriya Acar tarafından 15:00-17:00 saatleri arası esnaf ziyareti gerçekleştirilecektir.

12 Kasım Salı günü Halıdere Merkez Camiinde Öğle namazına müteakip İlçemiz vaizi Adnan Yıldız koordinatörlüğünde Mevlit programı düzenlenecektir.Ulaşlı Merkez Camiinde Öğle namazına müteakip İlçe Müftüsü İlyas Öztel’ in katılacağı Mevlit programı düzenlenecektir. Sanayi camiinde akşam ila yatsı namazı arası İlçemiz vaizi Hızır Veziroğlu koordinatörlüğünde Mevlit programı düzenlenecektir

 13 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’de Belediye Kongre Sarayında halkımızın katılımıyla, Ali Rıza Temel’in konuşmacı olarak katılacağı (Hazreti peygamber ve Aile) konulu Konferans yapılacaktır.

Milli Eğitim’e bağlı Lise ve Ortaokullar arasında yapılacak olan Kompozisyon yarışması için Müracaatlar 30.10.2019 tarihinde başlayıp 08,11,2019 tarihinde mesai saati bitimine kadar devam edecektir.

Değerlendirme 11.11.2019 tarihinde değerlendirme komisyonu tarafından yapılarak dereceye girenlere ödülleri 13.11.2019 tarihinde yapılacak konferansın akabinde takdim edilecektir.

14 Kasım Perşembe günü ilçemiz Müftülüğünde saat 10:00 da din görevlileri, saat 15:00 de Kur’an kursu Öğreticileri, İhtiyaç odaklı öğrenciler arasında Aile ile ilgili 40 hadis ezberleme yarışması yapılacaktır.İlçemiz Müftüsü İlyas Öztel başkanlığında heyet tarafından 14:00 15:30 saatleri arasında Hastane ziyareti yapılacaktır. Aynı gün doğan bebeklere altın takdim edilecektir.İlçemiz Müftüsü İlyas Öztel ile Vaiz Nurdan Demir 14:00 16:00 saatleri arasında huzurevi sakinlerine moral ziyareti gerçekleştirilecektir.Tevflk Hoca Vakıf camiinde öğle namazına müteakip Kur’an ziyafeti programı düzenlenecektir.Değirmendere Hacı Davut Ağa Camii yakınında ve çiftlik mahallesindeki şehit Aileleri ziyaret edilecektir. Şehit mezarları heyet tarafından ziyaret edilerek tüm Şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası yapılacaktır.

15 Kasım Cuma günü Hamidiye Camiinde Cuma namazına müteakip İlçemiz Müftüsü İlyas Öztel’in katılacağı mevlit programı düzenlenecektir. Gölcük KYK kız öğrenci yurdunda saat 18:00 de İlçemiz vaizi Nurdan Demir koordinatörlüğünde Mevlit programı düzenlenecektir. Gölcük KYK erkek öğrenci yurdunda saat 18:00 de İlçemiz vaizi İbrahim Uçan koordinatörlüğünde Sohbet programı düzenlenecektir. Saat 14:30 da Yazlık Ilıca Cami’nde fidan dikimi yapılıp akabinde pilav ikramı yapılacaktır.

İlçemizdeki Lise ve Ortaokul Müdürlükleri ile iş birliği yapılarak 08.11.2019 -15.11.2019 tarihleri arasında Okulların konferans salonlarında konferanslar tertip edilecek. Mevlid-i Nebi haftası süresince tüm Camii görevlilerimiz ve Kur’an Kursu Öğreticilerimiz birer hatmi şerif okuyacaklardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.