DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve KSO’nun; HUZUR YUVASI BİZİMKÖY

İlimizde İzmit Akmeşe Yolu, Karaabdülbaki Köyü’nde bulunan,  Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve KSO’nun önemli projelerinden biri olan Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi adeta Huzur Yuvası ortamıyla engellilere ve çalışanlarına umut oluyor. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Nurettin Şenemre, geçtiğimiz gün Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Bayraktar’ı ziyaret ederek, Merkezi gezdi.

Örneği olmayan bir proje

Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Bayraktar, Merkez hakkında verdiği bilgide, ‘Proje; engellilerin üretim sürecine katılmalarını sağlayarak kendi ekonomik ihtiyaçlarını karşılar duruma gelmelerini ve aynı zamanda ekonomiye de katkıda bulunmalarını sağlamak, iş dünyası ile işbirliği içinde engellilerin sosyal yaşamın ve üretim sürecinin içinde bulunmalarına yardımcı olmak amacıyla 2005 yılında başlatılmıştır. Projenin ortakları; Kocaeli Sanayi Odası, Avrupa Birliği, Türkiye İş Bulma Kurumu, Türk Anneler Derneği, Milletlerarası Lions Kulübü, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’dir. Proje kapsamında; konfeksiyon, mantar, açık alan sebze ve meyve yetiştiriciliği, seracılık ve arıcılık bölümlerinde engellilere istihdam sağlanmıştır’ dedi.

Şenemre, ‘İlimize böyle önemli bir projenin kazandırılması gurur verici’

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Nurettin Şenemre, ‘Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi ülkemize ve dünyaya örnek bir proje. Gerçekten çok beğendim. İlimize böyle önemli bir projenin kazandırılması gurur verici. Bu bağlamda projeyi hayata geçiren Kocaeli Valiliği’ni, Büyükşehir Belediyesi’ni, Kocaeli Sanayi Odası’nı ve projede emekleri geçen bütün kurum ve kişileri tebrik ediyorum’ dedi.

Merkez hakkında;

Kocaeli Sanayi Odası (KSO), sanayi kuruluşlarına hizmet vermenin dışında önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Engellileri üretim sürecine katarak, ekonomik ve sosyal katma değer yaratmaya yönelik hazırlanan Bizimköy projesi, Avrupa’da dahi örneği olmayan bir proje.

Proje dünya birincisi oldu

Engelli vatandaşlar için istihdam ve sosyalleşme ortamı sağlayan Bizimköy, hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük yankı uyandırdı. Öyle ki proje, 2015 yılında İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen 39 ülkeden 79 projenin yarıştığı Dünya Odalar Arası Proje Yarışması’nda ‘En İyi İş Yaratma ve İş Geliştirme Projesi’ kategorisinde Dünya Birincisi oldu. Bizimköy, bünyesine kattığı yenilikler ve geleceğe yönelik hedefleri ile üretime katkı sağlamaya devam ediyor.

Amaç istihdam yaratmak

Sistem, engelli bireylere istihdam yaratmak üzerine kurulu. Önce, engel durumlarına göre iş kolları seçiliyor, sonra merkezde bunun eğitimini alıyorlar. Daha basit ve çeşitli iş alanları kurmak için çaba gösteriliyor ki her tür engele sahip çok sayıda kişiyi istihdam edilebilsin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.