DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Fotoğraf Yarışmalarında dereceye girenlere ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Gölcük Belediyesi ve GFSD işbirliğiyle yapılan Ulusal ve Uluslararası Fotoğraf Yarışmalarında dereceye giren Sanatçılara ödülleri verildi.

Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda gerçekleştirilen ödül törenine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in yanı sıra Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı İsmail İkiz, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkan Vekili Sayın Prof.Dr. Muhtar Kutlu, Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İkiz, ” GFSD başarısını her alanda ispatladı”

Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan GFSD Başkanı İsmail İkiz konuşmasında, “10 yıldır bu projeyi başarı ile yürütmenin onuru ve gururunu bu akşam bizlerle burada paylaştığınız için hepinize Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği üyeleri adına teşekkür ediyorum, Fotoğraf; İnsanlıkla buluştuğundan bu yana en etkili anlatım şekli olarak ilk sırada olmaya devam ediyor, hala günümüzde yazılan kitaplar okunan gazeteler .makaleler ,geçmişten gelen tarihi bilgilerin doğruluğu zaman zaman tartışılırken , yazarına, yorumlayanına bakılırken, bu yayınların kaynakları irdelenirken ,
Fotoğrafın böyle bir kaygısı hiç olmamıştır. Fotoğraf gerçeğin ta kendisi olarak güvenilir bir argüman olarak hala yerini korumaktadır. Bizler fotoğrafın bu gücünden faydalanmak geleceğe önemli belgeler bırakmak adına Gölcük Belediyesi ile, 2009 yılından buyana çeşitli konu başlıkları ile ULUSAL VE Uluslararası fotoğraf yarışmaları düzenledik, konu başlıklarını belirlerken kentimiz ve ülkemiz adına fayda sağlayacak geleceğe taşıyabileceğimiz argümanlar olmasına özen gösterdik.
Unesco nun başından bu yana desteklediği “SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASIMIZ “ konu başlığı ile yaptığımız, Anadolumuzun kaybolmaya yüz tutmuş değerleri gelenek görenekleri, ritüelleri, ve buna benzer alt başlıklarla tertip ettiğimiz yarışmalarda farkı bakış açıları ile değerli fotoğraf sanatçılarımızın elde ettikleri fotoğrafları Ülke envanterine kazandırmış olduk. Bir başka Konu başlığımız ise “DONANMA KENTİ GÖLCÜK” tü. Bu yarışma ile amacımızda İlçemizin kültür, sanat, sosyal yaşam ve coğrafi güzelliklerini, mimari değişimini belgelemek geleceğe aktarmak oldu. Bu bahsi geçen 2 fotoğraf yarışmasını 10 yıldır aralıksız olarak devam ettirerek hem bölgemize hem de ülkemize Fotoğraf sanatçıları aracılığı ile önemli bir kazanç sağladığımızı düşünüyorum. Bu projeler devam ederken yine önemli bir yarışmamız olan 5.uluslararası “GÖÇ” konulu fotoğraf yarışmamızı başlattık. Bu projemizin de yine çok önemli bir amacı vardı; Son yıllarda ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafi konumda gelişen olumsuz hareketlilik sonucunda ,ortaya çıkan siyasi krizler savaşlar neticesinde insanlık değerlerinin, hiçe sayıldığına hep birlikte tanıklık ettik. Kendi çıkarları için bu drama göz yuman ülkelerin aksine, çaresiz kalan bu insanlara kucak açan bağrına basan, tarihinde buna benzer birçok örnekleri barındıran yine ülkemiz oldu.
Görmezden gelinen bu drama, DİKKAT ÇEKMEK ADINA yarışmamızın konusunu “GÖÇ” temalı ve uluslararası yaptık, Bu yarışmayı merkezi Fransa’da bulunan Kısa adı FİAP olan ULUSLARARASI FOTOĞRAF SANATI FEDERASYONUNDAN onay alarak, 85 farklı ülkenin fotoğraf federasyonuna ve 1 milyonun üzerinde bireysel kullanıcısına ulaşmış olduk. Bu başlık altında uluslararası alanda yapılan en kapsamlı yarışmanın da Gölcük Belediyesi ile birlikte 5 yıldır yaptığımız bu yarışmanın olduğunu da belirtmek isterim. GÖLCÜK FOTOĞRAF VE SİNEMA SANATI DERNEĞİ olarak faaliyetlerimizin bir kısmını bu akşam hep birlikte icra ediyoruz. Bunun dışında Fotoğraf sanatının gelişime katkı sağlamak adına eğitimler, seminerler önemli kurumlarla birlikte sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Derneğimiz
2008 yılında çok değerli kurucu başkanımız, merhum Hadi Arslan Hocamızın önderliğinde
bir fotoğraf çekimi sonunda Değirmendere’de bir çay bahçesinde çay molası verdiğimizde , Gölcük’te fotoğraf sanatına gönül vermiş birbirinden değerli 7 arkadaşımızın bu günleri bu projeleri hayal ettiğimiz bir akşamda kurulmaya karar verilmiş bir oluşumdur.
Dernek kurulum kararı verilen o masada oturan bir arkadaşımız bugün burada Gölcük Belediye Başkanı olarak oturmaktadır. Sayın Ali Yıldırım Sezer’in bu yıl düzenlediğimiz yarışmada jüri üyesi olarak görev yapmıştır. Fotoğrafçı ve Sanatçı kimliği ile tanıdığımız GFSD kurucu üyesi olan arkadaşımızın Belediye Başkanı ve jüri üyesi olması bizleri fazlasıyla onurlandırmıştır. Bu vesile ile dernek üyelerim ve fotoğraf sanatçı dostlarım adına Sayın başkanımıza bu görevinde tekrar başarılar diler , ilçemizde yapacağı sanatsal faaliyet ve projelerde yanında ve destekçisi olacağımızı belirtmek isterim. 10 yıl boyunca başlangıcından bugüne bu projelere destek veren
Belediyemizin değerli başkan ve çalışanlarına
Türkiye Fotoğraf Federasyonuna Unesco Mili Komisyonuna GFSD ÜYELERİME Bu projenin en önemli aktörleri olan Fotoğrafçı dostlarıma katkılarından dolayı sonsuz teşekkürler ederim. Saygılar sunarım” dedi.

SEZER, “BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Kurucularından ve mensubu olmaktan onur duyduğum Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği (GFSD) işbirliğiyle düzenlediğimiz, Somut Olmayan Kültürel Mirasımız” ve “Donanma Kenti Gölcük” konularıyla 10. Ulusal, yine; “Göç” konusu ile 5. Uluslararası fotoğraf yarışmalarının tamamlanması sonrasında ödül törenimizi de gerçekleştirdik. Gölcük Belediyesi olarak; Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği (GFSD) ile birlikte, 2009’dan bu yana gerçekleştirdiğimiz ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmaları ile heykel, seramik ve geleneksel el sanatları yanında, kurumsal olarak bir sanat dalına daha katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.’

“ÖZGÜN NİTELİK TAŞIMAKTADIR”

Teknolojik gelişmeler; 19. yüzyıldan bu yana devam eden fotoğraf sanatını yaygınlaştırmış, popülerliğini arttırmış ve yediden yetmişe hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesini sağlamıştır. Fotoğraf; sanatçının kendini ifade aracıdır: Fotoğraf, yaşamın bir anını, tam bir nesnellikle saptayabilmektedir. Sanatçının kişisel yorum ve anlayışı çerçevesinde bakış açısını yansıtabilmekte, bu yönüyle öznel ve özgün bir nitelik taşımaktadır.

“İLÇEMİZ SANATSAL FAALİYETLERLE ANILMALI”

Fotoğraf, reklamlarda kullanımıyla da hayatımızda yer almanın yanında, grafik sanatına yeni eğilimler ve olanaklar sağlamaktadır. Gölcük Belediyesi, 10 yıldır istikrarla devam eden somut olmayan kültürel miras konusundaki fotoğraf yarışmalarıyla, bu alanda Türkiye’deki en geniş fotoğraf arşivine sahip olmuştur. Pek çok sanat dalının son temsilcileri olan sanatkarlar, kaybolmaya yüz tutan gelenekler belgelenmiştir. Fotoğraf bir belge özelliğiyle, günümüzün bakış açısını, gelecek nesillere aktarılmasını da sağlamaktadır. Gelecek nesillere kalıcı eserler aktarmayı hedeflemenin yanında; ilçemizin adının sanatsal faaliyetlerle anılmasını amaçlamaktayız.

“GÜZEL BİR ÖRNEK TEŞKİL ETTİ”

Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği ile birlikte düzenlediğimiz, 5.Uluslararası “Göç” konulu fotoğraf yarışmasındaki fotoğrafların, Birleşmiş Milletler’in 2019 Türkiye raporunda yer almasının yanında, sosyal medya hesaplarında da tüm dünyadaki göç konulu paylaşımlarda kullanılması, yine; Marmara Belediyeler Birliği tarafından organize edilen, 3000’den fazla katılımcının yer aldığı “Çözüm Üreten Kentler” konulu, Marmara URBAN Forum’un açılışında da sergilenmesi, ilçemizin adının sanatsal faaliyetlerle duyurulmasına güzel bir örnek teşkil etmiştir.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Bu vesileyle; Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği’nin kurucu başkanı olarak, ilçemizde fotoğraf sanatına büyük bir özveriyle emek ve katkı sağlayan merhum Hadi Aslan’ı da rahmet ve saygıyla anarak, yarışmalara katılan ve dereceye giren değerli fotoğraf sanatçılarına, ödül törenimize teşrif eden UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkan Vekili Sayın Prof.Dr. Muhtar Kutlu’ya, jüri üyelerine ve başta Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği yönetimi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

UNESKO’DAN GÖLCÜK BELEDİYESİ’NE PLAKET

UNESKO Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkan Vekili Sayın Prof.Dr. Muhtar Kutlu tarafından, somut olmayan kültürel miras konulu fotoğraf yarışmasının 10 yıldır kesintisiz devamı nedeniyle Gölcük Belediyesi ve GFSD’yeplaket takdim edildi.

“DONANMA KENTİ GÖLCÜK” ÖDÜLLERİ

Birinci: Aytül Akbaş

İkinci: Turan Topalar

Üçüncü: Fahri Yılmaz

“SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASIMIZ” ÖDÜLLERİ

Birinci: Murat İlhan

İkinci: Mahmut Serdar Alakuş

Üçüncü: Ahmet Çağlar

HADİ ASLAN ÖZEL ÖDÜLÜ

Fatma Demir

5. ULUSLARARASI GÖÇ KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

Birinci FIAP Altın Madalya JavidTafazoli –  İran

İkinci FIAP Gümüş Madalya Tuncay Doğruluk – Türkiye

Üçüncü FIAP Bronz  Madalya K M Asad – Bangadeş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.