DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Piri Reis İlkokulu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle anlamlı etkinlik OKULDAN EMEKLİ OLAN 40 ÖĞRETMEN BİR ARAYA GELDİ

Piri Reis İlkokulu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle anlamlı etkinlik

OKULDAN EMEKLİ OLAN 40 ÖĞRETMEN BİR ARAYA GELDİ

İlçemizin köklü okullarından olan Piri Reis İlkokulu 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle oldukça anlamlı bir etkinliğe imza atarak Piri Reis İlkokulu’nda görev yapmış ve emekli olmuş öğretmenleri bir araya getirdi. Yaklaşık 40 emekli öğretmenin bir araya geldiği etkinlik duygusal anların yaşanmasına neden oldu. 

92 yaşında ki Şaziye Pekbaş ve 82 yaşındaki Vildan Ülten onur konuğu olarak katıldılar

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Piri Reis İlkokulu anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Okul idaresi olarak Piri Reis İlkokulu’nda görev yapmış ve emekli olmuş öğretmenler Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen etkinlik ile bir araya geldiler. Etkinlikte 92 yaşında ki Şaziye Pekbaş ve 82 yaşındaki Vildan Ülten onur konuğu olarak katıldılar. Etkinliğinin gerçekleştiği çok amaçlı salonun girişi okulun eski fotoğrafları donatıldı ve okulun eski sınıf defterleri sergilendi.

Katılım oldukça yoğun oldu

Piri Reis İlkokulu çok amaçlı salonunda düzenlenen etkinliğe Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Piri Reis İlkokulu Müdürü Güven Kaya, Okul öğretmenleri , Merkez Mahallesi Muhtarı Melahat Gökdeniz, Piri Reis İlkokulu eski Müdürleri ile Piri Reis İlkokulu’nda görev yapmış ve emekli olmuş yaklaşık 40 emekli öğretmen katılım sağladı.

Kaya, “Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir”

Program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü  Güven Kaya Piri Reis İlkokulu’nun kuruluşu ve bugünleri gelişi hakkında bilgi verdikten sonra yaptığı konuşmada, “  Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Bizde uzun bir geçmişi olan okulumuzda emek vermiş çalışmış ve bizden emekli olmuş olan kadirşinas öğretmenlerimizi okulumuza davet edelim istedik ve Müdür Yardımcılarım Semra Çavuş ve Kıymet Yüksel ile birlikte öğretmenlerimiz ile bir komisyon kurduk. Komisyonumuz özellikle Semra Çavuş’un başkanlığında Deniz ve Neriman öğretmenlerim okulumuzdan emekli olan öğretmenlerimizin bir çoğuna ulaştılar. Projemizi anlattık ve kendilerini davet ettik. Kendileri memnuniyetle davetimizi kabul ettiler. Ayrıca okulumuzda çalışan değerleri öğretmenlerimizin bir kısmı ebediyete intikal eylediler, onlara da Rabbimden rahmet diliyoruz. Kendilerinin eşlerine ulaştık ve onları davet ettik. Katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Bu projemizi öncelikle emekli olmuş ve bugün burada bulunan değerli öğretmenlerimden başlayarak okulumuzda çalışan öğretmenlerimiz Okulumuzdan mezun olmuş ve şu an değişik kademelerde çalışan öğrencilerimizi de davet ederek geleneksel hale getirmek istiyoruz.  Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, Yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bu vesile ile  tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, öğretmenlerimize Yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim. Bu günümüzde davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran sayın kaymakamımız Cengiz Karabulut’a Sayın Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’e teşekkür ederiz” dedi.

Pekbaş, “Bugün burada sizler ile birlikte olmaktan çok mutluyum”

Ardından Piri Reis İlkokulu’ndan emekli olmuş olan 92 Yaşında ki Şaziye Pekbaş konuşmasında, “ O kadar heyecanlıyım ki, bugün burada sizler ile birlikte olmaktan çok mutluyum.  1972 yılında ayrıldığım Piri Reis İlkokulu’na böyle bir topluluğa gelmekten o kadar mutlu ve kıvançlıyım ki. O kadar gururluyum ki anlatamam. Hepiniz çok seviyorum ve hepinizi öpüyorum. Dilerim sizlerde benim gibi uzun yaşar ve bu tür etkinliklerde bir araya gelirsiniz” dedi.

Ülten, “Bu anlamlı günde Piri Reis çatısı altında sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum”

82 yaşında ki Vildan Ülten konuşmasında, “ Piri Reis ailesinin değerli öğretmenleri bu anlamlı günde Piri Reis çatısı altında sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Beni yıllar öncesine götürdünüz. O yıllarda zor şartlarda taşıdığımız eğitim meşalesinin şimdi sizin gibi genç ve çalışkan öğretmenlerin elinde olduğunu görmenin gururunu yaşıyorum. Unutmadığınız, değer verdiğiniz ve etkinliğinizin bir parçası yaptığınız için hepinize teşekkür ederim. Konuşmama büyük Atatürk’ün sözleri ile son vermek istiyorum. “Muallimler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” günümüz kutlu olsun, sevgiler” dedi.

Sezer, “Öğretmenler gününüzü en kalbi duygularımla kutluyorum”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer konuşmasında, “ Sevgili Öğretmenlerimiz Gölcük Piri Reis İlkokulu, Donanma Kenti Gölcük’ümüzün tarihinde ve Gölcük’ün kurulmasında çok önemli bir yere aittir. Sizlerde uzun yıllar ilkokulumuza yapmış olduğunuz eğitim hizmeti nedeniyle  bizlerden kalbi şükranlarımızı sunduğumuzu bilmenizi istiyorum. 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri ve başöğretmenliği ünvanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e veriliyor. 1992 yılından bugüne de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Bizim kültürümüzde Hz. Ali’nin de dediği gibi bir harf öğretenin 40 yıl kölesi oluruz diye düşünüyoruz ve sizler bu nesillerin oluşmasında büyük emek ve fedakarlıklar gösterdiniz. Başöğretmen Atatürk gelecek nesilleri sizlerin eseri olacağını söyledi. Bugüne kadar emek sarf eden ve mesai harcayan öğretmenlerimiz Anadolu’nun, Türkiye’mizin her bir köşesine giderek hizmet ettiler. Öğretmenlerimizin arasından şahadete de  ulaşanlarda  oldu. Özellikle terör örgütü bir dönem öğretmenlerimizi hedef almıştı. Ancak buna rağmen öğretmenlerimiz fedakarca çalışmaya, memleketin her bir köşesinde eğitim neferi olmaya gayret ettiler ve memleketimizin bugün geldiği ve inşallah Atatürk’ün söylediği muhasır medeniyetlerin üzerinde bir seviyeye çıkmayı yine öğretmenlerimiz sayesinde mümkün olacaktır. Ben hepinize şükranlarımı sunuyor. Ahrete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi de rahmetle anıyoruz. Öğretmenler gününüzü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

Karabulut, “Öğretmenlik çok kutsal bir meslek”

Ardından söz alan Gölcük kaymakamı Cengiz Karabulut konuşmasında, “  Biraz Önce masaları dolaşırken bu okula görev yapmış öğretmenlerimizin gözlerinde ki o mutluluğu, o ışığı, sanki bugün kendilerine bir görev versek derhal görev başına gelip sınıflarına geçip, çocuklarımızın eğitimine koşacaklarmış gibiydiler. Buda bizleri çok mutlu etti. Sevinçler paylaştıkça artar, üzüntüler paylaştıkça azalır. Bu projede emek saf eden bütün arkadaşlarımızın  çalışmaları için, bu güzel organizasyonu gerçekleştirip sizleri buraya davet ettikleri için kendilerini ayrıca tebrik etmek istiyorum. Sizlerde Antalya’dan Balıkesir’den Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelerek görev yaptığınız okulda şu anda görev yapan arkadaşlarımızla kaynaştınız. 2019 yılının Öğretmenler Gününü burada hep birlikte kutlama gayesiyle bir araya geldiniz. Piri Reis İlkokulu 1952 yılında açılan bir okul ve Gölcük ilçemiz 1936 yılında ilçe olmuş. Yani ilçe kurulduktan kısa bir süre sonra öğrenim hayatına geçmiş. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek.  Benim için ilkokulu öğretmenlerinin yeri ayrıdır. Burada çocuklarımızın yetişmesi konusunda üstün gayret sarf etmelerini rica ediyoruz. Bu vesileyle de bütün öğretmen arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, büyüklerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Hayatta olan bütün öğretmenlerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.

Günün anısına hazırlanan pastayı Öğretmen Marşı ile kestiler

Konuşmaların ardından günün anısına hazırlanan pasta Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Okul Müdürü Güven Kaya, Emekli öğretmenler Şaziye Pekbaş, Vildan Ülten ve Piri Reis İlkokulu’nun en genç öğretmeni Esin Güç tarafından Öğretmen marşı söylenerek kesildi. Program son olarak Piri Reis İlkokulu’nun eski fotoğraflarından hazırlanan slayt gösteriminin ardından son buldu.

İsim: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.