DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

25 yıllık Fizik Öğretmeni Şehriye Işık, tecrübelerini bu kitaba aktardı GELECEK NESİLLERE REHBER OLACAK

İlimizde yaptığı görev neticesinde binlerce öğrenci yetiştiren Fizik Öğretmeni Şehriye Işık, eğitime önemli bir katkı daha sunmaya devam ediyor. Işık, ‘İz Bırakan Öğretmenin Eğitim Ortamlarında Tespit Ettiği Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ isimli kitabıyla gelecek nesillere de aktarabilmek için yazdığını belirtti.

Bilgileri bilmekle uygulamak  farklıdır’

25 yıllık tecrübesini kitabına aktaran Öğretmen Şehriye Işık, yeni kitabı hakkında şu bilgileri verdi: ‘’ ‘İz Bırakan Öğretmenin Eğitim Ortamlarında Tespit Ettiği Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ isimli kitabımı  25 yıllık Fizik Öğretmenliği yaşantımdaki izlenimlerime dayanarak yazdım. Eğitim çok yönlü bir süreç. Bu sürecin tek kitapla anlatılabilmesi mümkün değil. Bu kitapta eğitimcilerimizin hepsinin bildiğini düşündüğüm uygulamalar var. Ancak bilgileri bilmekle uygulamak  farklıdır. Aynı ders içeriğini her öğretmen kendine özgü geliştirdiği yöntemle uygular. Ben de öğretmenliğim esnasındaki uygulamalarımdan bazılarını bu kitaba yazdım’ dedi.

Kitabın e kitap formatına ulaşmak çok kolay

Kitabına E kitap formatında herkesin kolayca ulaşabileceğini belirten Öğretmen Şehriye Işık, ‘Tüm uygulamalarımı bir kitaba sığdırabilmem olanaksız zaten. Etkili ders ortamları oluşturmak için yaptıklarımdan örnekler verdim. Fizik derslerindeki bazı uygulamalarımı, hazırlamış ve yapmış olduğum deneylerden bazılarını yazdım. Kitabın raflarda beklemeden, satın alındığı andan itibaren üç gün içinde basılıp okuyucuya ulaşması için yurt dışı basım yapmayı uygun olduğunu düşündüğümden Yurtdışı baskı yaptırdım. Yurt dışı kağıt basımı okuyucuya döviz kuru nedeniyle pahalı gelebileceğini düşündüğüm için e kitap olarak da basımını yaptırdım. E kitap formatında herkes kolayca edinebilir’ diye konuştu.

‘Binlerce harika insana vefa borcu olduğumu düşünüyorum’

Tecrübelerini gelecek nesillere aktarmak istediğini belirten Öğretmen Işık, son olarak, ‘Kitabımı öğretmenlik yaşantımdaki deneyimlerimi benden sonraki öğretmenlere aktarabilmek için yazdım. Çalıştığım yıllardaki öğrencilerim, onların velileri, eğitimle ilgili iletişim kurduğum binlerce harika insana vefa borcum olduğunu düşündüğümden tecrübelerimi gelecek nesillere aktarmak istedim’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

  1. Halis Akdeniz dedi ki:

    Şehriye sizi kutluyor ve sizinle gurur duyuyorum.Çok güzel değinmişsin.Eser birakmak insanı daimi yaşatır.