DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AKV’nin konuğu Başarılı Yazar Şeyda Aksel oldu

AKV’nin konuğu Başarılı Yazar Şeyda Aksel oldu

AKV’nin konuğu Başarılı Yazar Şeyda Aksel oldu

Bölgemizin başarılı kalemlerinden Şeyda Aksel, Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphane Kulübünün davetlisi olarak okulda bir imza günü ve söyleşi gerçekleştirdi.

Tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

Kütüphane Kulübü, öğrencilere kitap sevgisi aşılamayı ve okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor. Bu amaçlar doğrultusunda “Neden okumalıyız, nasıl kitaplar seçmeliyiz, okur nedir ve nitelikli okur nasıl olunur?” konularında söyleşi yapmak amacıyla Yalovalı başarılı yazar Şeyda Aksel’i okula davet etti. Vaveyla, Dört Yapraklı Yonca ve Barınak kitaplarının yazarı olan Şeyda Aksel, okulun konferans salonunda gerçekleştirdiği söyleşiyle yazarlık serüvenini dinleyicileriyle paylaştı.

Öğrenciler sordu Yazar Aksel cevapladı

Aksel söyleşi sırasında kendine yöneltilen soruları da yanıtladı. Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap’ın  “Sizin en beğendiğiniz kitaplar hangileridir ve yazarlar kimlerdir?” sorusunu Aksel “En beğendiğim kitaplar, Beyaz Zambaklar Ülkesinde ve İnsan Ne İle Yaşar kitapları. En çok beğendiğim Türk yazar ise İskender Pala.” diyerek yanıtladı.

İstedim ki yaşanılan acılar unutulmasın

Bir öğrencinin yönelttiği “İlk kitabınızı yayımladığınızda beğenilmemekten korkmadınız mı?” sorusuna ise Aksel, “İlk kitabı Vaveyla’yı 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yaşamını yitirenlere ithafen yazmıştım. Depremin insanların üzerinde bıraktığı o büyük acıyı kurgulayarak öyküleştirdim.  İstedim ki yaşanan acılar unutulmasın. Beğenilmeme gibi bir korkum olmadı aksine eleştirilmeyi istedim. Çünkü eleştiri bir insanın kendini geliştirmesi için çok değerli bir şey. Okurla ikinci buluşmam Barınak adlı antolojiyle oldu bu kitap da benim dışımda 15 şaire ait şiirler yer alırken benim de bir öyküm yer aldı. Son kitabım ise Dört Yapraklı Yonca’da ise eskimeyen ve insanlık tarihi boyunca da eskimeyecek bir konu olan aşkı ele aldım.” dedi. Söyleşinin sonunda Şeyda Aksel, okurlarının kitapları imzaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.