DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 36°C
Sıcak

AKV’nin Şef Adaylarından büyük başarı 6 ALTIN, 3 GÜMÜŞ MADALYA VE 2 KUPA

AKV’nin Şef Adaylarından büyük başarı 6 ALTIN, 3 GÜMÜŞ MADALYA VE 2 KUPA

AKV’nin Şef Adaylarından büyük başarı

 6 ALTIN, 3 GÜMÜŞ MADALYA VE 2 KUPA

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, 3 takım hâlinde katıldıkları Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivalinde 6 Altın ve 3 Gümüş madalya kazanarak Gölcük’ün ve Kocaeli’nin gururu oldular.

Ekipler 70 dakikada hazırladıkları menüleri jüriye sundular

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu(TAŞFED) tarafından bu yıl 17.si organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, İstanbul Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti. Dünya Aşçılar Birliği (WACS) iş birliği ile gerçekleşen organizasyon, ülkemizin bu alanda eğitim gören öğrenci ve genç şeflerine uluslararası düzeyde yarışma olanağı sağladı. AKV’nin Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri Lokman Karafil, Yasemin Demirkol ve Şirin Gençkan rehberliğindeki alan öğrencileri de bu yarışmaya katılarak yerli ve yabancı rakipleriyle karşı karşıya geldiler. Yarışmanın jürisinde Dünya Aşçılar Birliği(WACS) Başkanı Thomas Gogler ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu(TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek’in yanı sıra uluslararası yarışmalarda ödül kazanmış yerli ve yabancı şefler yer aldı. Yarışmaların Ekip kategorisi 28 Aralık’ta gerçekleşti ve ekipler 70 dakikada hazırladıkları menüleri jüriye sundular.

AKV’yi temsil eden 3 ekip Modern Türk Mutfağı Ekip Kategorisinde yarıştı

AKV’yi temsil eden 3 ekip Modern Türk Mutfağı Ekip Kategorisinde yarıştı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda, 11. sınıf öğrencileri Zehra Yurdakul, Busenur Emil ve Senanur Erenkaya “Havuçlu Kerevizli Sebze Çorbası, Karnıyarık Tantuni ve Kabaklı Muhallebi”den oluşan menüleriyle gümüş madalya almaya hak kazandılar.  11. sınıf öğrencileri Ceren Kurt, Sena Turan ve Berre İşçi “Bamya Çorbası, Izgara Bonfile ve İncirli Keşkül”den oluşan menüleriyle altın madalya alırken ayrıca katıldıkları kategoride jüri tarafından En İyi Ekip seçilerek Birincilik Kupasını almaya layık görüldüler. 12. sınıf öğrencileri, Miray Eroğlu, Zeynep Gök ve Sudenur Tunçova ise “Badem Çorbası, Hünkarbeğendi ve Ayva Tatlısı”ndan oluşan menüleriyle aynı okuldan altın madalya kazanma başarısı gösterirken ayrıca katıldıkları kategoride jüri tarafından en iyi 3. Ekip seçilerek Üçüncülük Kupası ile ödüllendirildiler. AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yarışmaya damgalarını vururken evlerine 6 Altın, 3 Gümüş madalya ve iki kupayla dönmenin haklı gururunu yaşadılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.