DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Bu tehdit, laikliğe ve demokrasiyedir, hepimizedir”

“Bu tehdit, laikliğe ve demokrasiyedir, hepimizedir”

ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş Akit TV sunucusu Fatih Dağıstanlı’nın “Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım” sözlerini kınayarak “Cumhuriyet Gazetesine tehdit laikliğe ve demokrasiyedir” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş “Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı’nın şiddet içeren söylemini esefle kınıyorum” diyerek başladığı açıklamasında şunları dile getirdi. “Cumhuriyetimizin temel değerlerine, Atatürk Devrim ve ilkelerine sahip çıkan, yaşatmaya çalışan ve bunun için karanlık güçlerce yazarları katledilen Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik bombalı tehdit söylemlerini şiddetle kınıyoruz.

Büyük Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazete’sinde dini hükümlere dayalı yönetmelik yayınlayarak laikliğe meydan okuyan siyasi iktidarın gözleri önünde ve toplumun şahitliğinde yapılan açık tehdidi; demokrasiye, demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olan laikliğe yapılmış kabul ediyoruz.

Bu tehdit hepimizedir

Laikliğin ve demokrasimizin yılmaz savunucusu Cumhuriyet Gazetesi’ne sahip çıkmak ulusal onurumuz ve sorumluluğumuzdur. İlk devrim şehidimiz Kubilay’ın gerici ayaklanma denemesiyle katledilişinin 89. yıl dönümüne denk gelen şu günlerde Laik Cumhuriyet’e yönelik yaşanılan büyük tehdit, her yurttaşımızca ciddiye alınmalı ve çok iyi düşünülmelidir. Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleriyle Cumhuriyet Gazetesi’nin ve temsil ettiği değerlerin yanındadır. Sonsuza kadar…”

YORUMLAR

  1. zafer algan dedi ki:

    Tebrikler Başkanım.