DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP’li Kadınlar kadın cinayetlerine dikkat çekti CAYDIRICI CEZALAR UYGULANMALI

CHP’li Kadınlar kadın cinayetlerine dikkat çekti

CAYDIRICI CEZALAR UYGULANMALI

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve yönetimi haftalık toplantılarını bugün parti binasında gerçekleştirdi.  Başkan İşeri, kadına şiddete ve kadın cinayetlerine dikkat çekerken, caydırıcı cezaların devreye sokularak, olayların son bulabileceğini belirtti.

‘Cumhuriyeti ve Atatürk ilkelerini sonuna kadar koruyacağız’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, yaptığı konuşmada şunları belirtti: ‘’Biliyorsunuz ki bu hafta partimiz için yoğun olacak. Cumartesi günü İlçe Kongremizi gerçekleştireceğiz. Bizde Kongrede yerimizi alacağız. Bugün Kubilay Şehidimizin 89. Vefat yıldönümü. Asteğmen Kubilay’ın Cumhuriyet karşıtları tarafından katledilişlerinin 89. Yıldönümü. Onlar Cumhuriyeti korumak için canlarını feda etmişlerdir. Bizler Cumhuriyeti korumayı kendimize görev edinmiş kişiler olarak Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinin sonuna kadar yılmaz bekçileriyiz. Devrim Şehidimiz Öğretmen Kubilay’ın ve Bekçi Hasan’ı rahmetle ve saygıyla anıyoruz’ dedi.

‘Kadın Cinayetleri haberleri alışılagelmemeli, bu çok tehlikeli’

Kadın Cinayetlerinin ülkemizde oldukça arttığını belirten Başkan İşeri, ‘Ülkemizde her gün bir kadının şiddet görmesi ve öldürülmesi haberini alıyoruz. Şiddet ve cinayet haberleri alışılageliyor. Bu çok tehlikeli. Daha caydırıcı cezaların olması gerekiyor. Artık sokağa çıkamaya korkuyoruz. Biriyle konuşmaya ya da çocuklarımızı sokağa çıkartmaya korkuyoruz. Şimdi iyi niyetle bile çocuklarla konuşamıyoruz. Bizler yine de Gölcük gibi küçük yerde yaşıyoruz. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Bu konuda daha şanslıyız. Bu durum ne yazık ki eğitimsizlikten cehaletten, okumamaktan geliyor. Eğitim var ama ülkemizde ne yazık ki doğru eğitim uygulanmıyor. Bu olayların son bulmasını diliyorum. Artmamasını temenni ediyorum ama ne yazık ki bu olayların daha da artacağı ortada. İnsanlar geçim sıkıntısına düştü. İntihar oranları da çok artmış durumda. Kredi borcundan dolayı adam tutuyor kendini asıyor. Yani çıkmaza düşülüyor. Ama ülkemizde yine de zamlar aldı başını gidiyor. Her şeye vergi zammı geldi yine.   Ülkemizde vatandaşların daha rahat yaşayacağı, sıkıntı çekmeyeceği, kadına şiddetin ve cinayetlerin olmadığı, açlık, işsizlik gibi olayların olmadığı bir dönem yaşamanın hayalini kuruyoruz. Bunu da inanıyorum ki partimiz iktidara geldiğinde ulaşacağız’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.