DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Değirmendereli Pazarcı esnafı sıkıntılı KAPALI PAZAR YERİ UYGUN DEĞİL

Değirmendereli Pazarcı esnafı sıkıntılı

KAPALI PAZAR YERİ UYGUN DEĞİL

Gölcük Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Değirmendere Başkomutan Caddesi üzerinde yapımına başlanan ve kısa sürede tamamlanan Katlı Otopark ve Kapalı Pazar Alanı’nın kendilerine uygun olmadığını ifade eden Değirmendere Cumartesi Pazarı esnafı, binayı kullanmak istemediklerini dile getirdiler. 

Giyim ve tuhafiye kısmındaki esnaflarda kapalı pazar alanını istemiyor

Giyim ve tuhafiye kısmındaki esnaflarda kapalı pazar alanını istemiyor. Giyim ve tuhafiye kısmındaki esnaflardan Remzi Sevim, Emin Temeş, Harun Temeş, Refik Çakmak, Arif Oral, Abdulbaki Yıldırım, Ömer Akıllı yaptıkları açıklamada, “Biz bütün esnaflar olarak kapalı pazar alanını istemiyoruz. Zaten bize gösterilen projeyi yapmadılar. Kendi kafalarına göre yaptılar. Binaya arabalarımız girmiyor. Girse bile geri çıkamayacak. Birde tezgahlarımız ölçülerine göre ciddi anlamda düşecek. Buda bizim için çok sıkıntı olacak. Bizim istemediğimiz gibi vatandaşlarda istemiyor. Bina çok basık olduğu için konuşmalar yankı yapacak ve kimse kimsenin dediğini anlamayacak. Bu bina bize uygun yapılmadı. Birde buranın halkı hep emekli ve yaşlı kesim, pazara geldiği zaman alt katlardan sebzesini meyvesini alacak ve gidecek, üst kattaki tuhafiye ve giyimciler ölüp gidecek. Bize uygun ve güzel bir bina yapılmış olsaydı biz seve seve o alana geçerdik, itirazımız olmazdı. Fakat bu bina pazar alanı olarak değil bildiğiniz otopark olarak yapıldı. Bu nedenle biz o binaya geçmek istemiyoruz” dediler. 

Kurt, “Kapalı pazar yeri bize hiç uygun olmadı”

Nahit Kurt “Kapalı pazar alanı olarak yapılan binayı biz pazarcılar olarak istemiyoruz. Zaten Sağlık Bakanlığı da binanın kapalı pazar alanı olarak uygun olmadığını belirterek onaylamamış. Biz semt pazarı olarak yine burada devam etmek istiyoruz. Kapalı pazar yeri bize hiç uygun olmadı. Birde oraya geçmemiz ile metrajımız ciddi anlamda düşecek. Bu nedenle biz böyle iyiyiz. O binayı kapalı otopark olarak kullanılması daha iyi olacak” dedi.

Köroğlu, “Biz böyle mutluyuz, bize dokunmasınlar”

Fatih Köroğlu “Biz böyle halkla iç içeyiz, bu nedenle kapalı pazar yerini istemiyor. Bizleri kafese sokmak istiyorlar. Biz böyle mutluyuz, bize dokunmasınlar. İhtiyaçlarımızı karşılayan bir kapalı pazar alanı yapılmış olsaydı belki geçmeyi düşünürdük ama bu bina otopark olarak yapıldı, kapalı pazar yönetmeliğine uygun yapılmadı” dedi. 

Taştı, “Konum olarak çok güzel bir yerde ama bina olarak hiç bize uygun değil”

Kemal Taşçı, “Güzel ve bize uygun bir kapalı pazar alanı yapılsaydı belki geçmek isterdik ama bu bina otopark olarak yapıldı ve bize hiç uygun değil. Konum olarak çok güzel bir yerde ama bina olarak hiç bize uygun değil. Binaya büyük araçlar giremeyecek, bu sefer mallarımızı tezgaha çıkarmak için zorlanacağız. Eğer bize uygun bir bina yapılırsa tabii geçmek isteriz. Soğuktan, yağmurdan, çamurdan kurtulmuş oluruz ama bu bina bize uygun değil” dedi. 

Kapıcıoğlu, “Satışlarımızda ciddi düşüş olacak”

Ceyhun Kapıcıoğlu  “Biz Pazarcılar olarak o binanın kapalı pazar alanı olmasını istemiyoruz. Bina hiç bize uygun yapılmadı. O binaya geçtiğimiz zaman hem tezgah alanlarımız küçülecek hem de müşteri sayımız da azalma olacak. Evet kış aylarında biraz sıkıntı yaşıyoruz ama en azından satış yapabiliyoruz. O binaya geçtiğimiz zaman satışlarımızda ciddi düşüş olacak. Bu nedenle biz böyle iyiyiz, bize dokunmasınlar” dedi.

Dolgunyürek, “Zaten bina pazar alanı olarak değil otopark olarak yapıldı, öyle de kullanılmaya devam edilsin”

Abidin Dolgunyürek,“Kapalı pazar alanı olarak yapılan bina çok basık oldu. İki kişi konuştuğu zaman üçüncü kişinin konuştuğunu anlamıyorsun. Duyduğumuz kadarıyla Sağlık Bakanlığı da binaya onay vermedi kapalı pazar olması için. Zaten binada pazar alanı olarak değil otopark olarak yapıldı, öyle de kullanılmaya devam edilsin. Tabi kışın biraz sıkıntı yaşıyoruz ama o binaya girdiğimiz zaman hem alanlarımız daralacak hem de müşteri sayımız düşecek. Bu nedenle biz bu soğuğu çekmeye razıyız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.