DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde Yeni Bir Hizmet ESWT TEDAVİSİ YAPILMAYA BAŞLANDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde Yeni Bir Hizmet

 ESWT TEDAVİSİ YAPILMAYA BAŞLANDI
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi alt uygulamalarından “ESWT” tedavisi uygulanmaya başlandı.

Hafta içi her gün, toplam 3-5 günlük seanslar halinde ve gün aşırı uygulama yapılmaktadır


Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine bağlı Halıdere Fizik Tedavi Merkezinde ESWT tedavisi yapılmaya başlandı. Uz. Dr. Esin Heval Şirintaş tarafından Halıdere Fizik Tedavi Binasında hafta içi her gün, toplam 3-5 günlük seanslar halinde ve gün aşırı uygulama yapılmaktadır. ESWT “Extracorporeal Shock Wave Therapy” Türkçesi “Vücut Dışından Uygulanan Şok Dalga Tedavisi” veya kısaca “Şok Dalga Tedavisi” olarak adlandırılır.

ESWT tedavisi nedir?


ESWT kısa süre içinde (yaklaşık 10ms) ses den hızlı enerji dalgaları üreterek, ses duvarını aşıp güçlü şok dalgaları oluşturur. Oluşan bu şok dalgaları çarptığı ortamda yüksek basınç yaratır ve bir vibrasyon etkisi oluşturur. Oluşan bu şok dalgası çarptığı ortamda bir çukurlaşma sağlar ve negatif basınçlı vibrasyon baloncukları oluşturur. ESTW yağ dokularında da bu şekilde çalışarak kavitasyon etkisi ile birlikte negatif basınçlı vibrasyon etkisiyle yağ hücrelerini parçalar.
ESWT uygulanan bölgede kanlanmayı arttırarak, vücudun kendi iyileştirici mekanizmalarının devreye girmesini sağlayarak etki eder.


ESWT tedavisisi hangi hastalıklarda uygulanır?

– Topuk dikeni,
– Golfçü dirseği,
– Tenisçi dirseği, -Aşil tendiniti,
– Omuz kireçlenmeleri gibi rahatsızlıklarda başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

ESWT Tedavisi Her Kişiye Uygulanır mı?

– Hamilelerde,
– Kalp pili kullanan kişilerde,
– Kanser hastalarında,
– Eklem ve kemik operasyonu geçirmiş kişilerde (platin) ve kemik gelişimini tamamlamamış genç bireylerde şok dalga / ESWT tedavisi uygulaması yapılmamaktadır.


ESWT Tedavisi Her Bölgeye Uygulanır mı?

– Boyun bölgesi ,
– Baş ve sinirlere yakın bölgelere uygulanmaz.
Topuk Dikeni Tedavisinde ESWT
Ayak tabanında aşırı zorlamaya bağlı olarak meydana gelen topuk dikeni rahatsızlığı yaşam kalitesini düşüren ciddi bir rahatsızlıktır. Rahatsızlığa, kilo problemleri, ortopedik olmayan rahatsız ayakkabı kullanımı, ayakta bulunan fiziksel problemler gibi çeşitli etkenler sebep olabilir.

Sorunun çözümünde genellikle ayakta fazla kalmama, ayakkabı tabanında destek kullanımı, fizik-tedavi egzersizleri gibi tedaviler kullanılmakla birlikte çok ileri vakalarda biyolojik tedaviler veya cerrahi müdahale ile problem ortadan kaldırılmaktadır.

Şok Dalga / ESWT Tedavisi, topuk dikeni rahatsızlıklarında hastaya cerrahi olmayan acısız / ağrısız, kortizonsuz bir tedavi imkânı sunmaktadır. Uygulama sonrasında hasta günlük yaşantısına devam etmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.