DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Sanat Günleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor “KIRKYAMA KATLAMA TEKNİĞİ ” EĞİTİMİ VERİLDİ

Gölcük Sanat Günleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

“KIRKYAMA KATLAMA TEKNİĞİ ”  EĞİTİMİ VERİLDİ


Gölcük Belediyesi tarafından kültürel mirasımızı korumak ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla hayata geçirilen, “Gölcük Sanat Günleri” “Kırkyama Katlama Tekniği Sanatı” eğitimi ile devam etti. Eğitime katılan 12 kursiyere sertifikalarını Gölcük  Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer verdi.

12 kursiyer sertifikaların Başkan Sezer’in elinden aldı


Her ay düzenli olarak yapılan “Gölcük Sanat Günleri’nin” Aralık ayı konuğu Kırkyama Katlama Tekniği Sanatı Eğitmeni Sükeyne Tulan oldu. İstanbul’dan ilçemize gelen  Sükeyne Tulan, Kültür ve Turizm Bakanlığı listesinde yok olma tehlikesi altında olan “Kırkyama Katlama Tekniği” sanatının tüm inceliklerini Gölcüklü bayanlara öğretti. Gölcük Belediyesi Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime 12 Kursiyer katıldı. Kırkyama Katlama Tekniği eğitimi sonrasında Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in katılımı ile sertifika töreni düzenlendi. Kursiyerler sertifikalarını Başkan Sezer’in elinden aldı.

Başkan Sezer, Kırkyama Katlama Tekniği Sanatı hakkında bilgi aldı

Adnan Menderes İş Merkezi’nde bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlenen Kırkyama Katlama Tekniği eğitimi ve Sertifika Törenine katılan Ali Yıldırım Sezer burada kursiyerleri teker teker tebrik ederek yapılan çalışmaları yakından inceledi. Başkan Sezer, Sükeyne Tulan’dan Kırkyama Katlama Tekniği Sanatı hakkında bilgi alırken, kadınlara katılımları için teşekkür etti.

Tulan, “Bu sanat, gerçekten büyük bir terapi gibi oluyor”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e Kırkyama tekniği hakkında bilgi veren  Eğitmen Sükeyne Tulan gerçekleştirdikleri eğitim programı ve kırkyama tekniği hakkında bilgi verdi. Tulan yaptığı konuşmada, “Sabah saatlerinde eğitime başladık ve burada öncelikle bir yastık kılıfı diktik. Eskiden bütün artık kumaşlar, maddi zorluklardan ötürü birleştirilirdi. Yorgan yüzleri, çocuk örtüleri yapılırdı. Artan kumaşlar, böylelikle değerlendirilirdi. Bu sanat, gerçekten büyük bir terapi gibi oluyor. Kırkyama çalışanların yaşları biraz yüksek. Görece gençler, pek ilgilenmiyor. Ben burada bu imkanı bizlere vermenizden ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimize de eğitime katıldıkları için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sezer, “Lise çağındaki çocuklarımıza bunu öğretmemiz lazım”

Kırkyama tekniğinin gelecek nesillerle aktarılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Burada her ay geleneksel sanatlarla ilgili eğitim veriyoruz. Bu eğitimleri sayfamızda her zaman duyuruyoruz. Bunları her zaman ön plana çıkarmalıyız. Böylelikle eğitimlerimize daha fazla kişi katılabilir. Bu sanat, bizim büyüklerimizin yaptığı bir çalışma. Bu sanatlara sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Aslında lise çağındaki çocuklarımıza bunu öğretmemiz lazım. Sizlerde öğrendikten sonra bunları çocuklarımıza öğretebilirsiniz. Yaz aylarında bu kursu çocuklarımıza verelim. Bunu kendileri öğrenirlerse en azından bir parça hazırladıklarını gördükleri zaman artı motivasyon olabilir. Bunu gençlerimize öğretmemiz lazım. Yazın özellikle gençlerimiz için bu programı yapalım. Hafta sonlarında, ara tatilde öğrenciler için bunu yapabiliriz. Evlerinde yapabilecekleri konularda eğitimler verelim. Bunu sizlerin öğrenmesi çok güzel” dedi.

Plaket ve sertifikaları Başkan Sezer takdim etti

Konuşmaların ardından Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Eğitmen Sükeyne Tulan’a plaket takdim ettikte sonra kursiyerleri eğitime katıldıkları için teşekkür ederek katılım sertifikalarını verdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.