DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 31°C
Sağanak Yağışlı

MİNİKLERDEN YERLİ ÜRETİM SERGİSİ

MİNİKLERDEN YERLİ ÜRETİM SERGİSİ

MİNİKLERDEN YERLİ ÜRETİM SERGİSİ

Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası münasebetiyle Değirmendere Turgut Özal İlkokulu çok anlamlı bir etkinliğe imza atarak, velilerinin desteği ile evlerinde bulunan yüzde yüz yerli ve kültürümüze ait ürünleri bir araya getirerek sergide buluştular.

Yüzde yüz yerli ve kültürümüze ait ürünleri bir araya getirdiler

İlçemizin değerli eğitim kurumlarından olan Değirmendere Turgut Özal İlkokulu Yerli Malı Haftası münasebetiyle çok anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Gölcük Turgut Özal İlkokulu 3-E Sınıfı Öğrencileri Öğretmenleri Songül İrdem Diremci eşliğinde, velilerinin desteği ile evlerinde bulunan yüzde yüz yerli ve kültürümüze ait ürünleri bir araya getirerek sergide buluştular.  Sergi öğretmenler, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

“Yerli Malı Haftası sınıflarda pasta börek yeme günü değildir”

Gerçekleştirdikleri etkinlik ile Yerli Malı Haftası’na farlı bir boyut getiren Gölcük Turgut Özal İlkokulu 3-E sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Songül İrdem Diremci okul idaresi tarafından da büyük takdir aldı. Tutum,Yatırım ve Yerli Malı Haftası’nın sınıflarda pasta ,börek yeme günü sonrası kalanların çöple buluşturulduğu bir gün değildir diyen Gölcük Turgut Özal İlkokulu 3-E sınıfı öğretmeni Songül İrdem Diremci, “ Yerli Malı Haftası denildiği zaman ilk akla gelen pasta börekler yaparak sınıflarda yenilmesi geliyor. Biz bu düşünceyi değiştirmek istedik ve velilerimizin desteği ile yüzde yüz yerli ve kültürümüze ait ürünleri bir araya getirerek sergide buluşturduk. Bu sayede öğrencilerimiz kültürümüzü ve ülkemizde üretilen ürünleri yakından tanımış oldular. Zaten Yerli Malı haftasının amacıda bu değimlidir. Yerli Malı Haftası, üretim ve tasarrufun öneminin kazandırılması gerektiği gündür” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.