DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Piyalepaşa İlkokulu 3/A sınıfı öğrencilerinden anlamlı etkinlik 7. KITAYI İSTEMİYORUZ

Piyalepaşa İlkokulu 3/A sınıfı öğrencilerinden anlamlı etkinlik

7. KITAYI İSTEMİYORUZ

Piyalepaşa İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Funda Alkaya ve görevli veliler Merve Er, Gülçin Erbaş ve İlknur Kahraman önderliğinde gerçekleştirdikleri etkinlik çevre kirliliğine dikkat çektiler. Öğrenciler dünyada bir kıta büyüklüğünde oluşan atıkların yok edilmesi ve önlenmesi konusunda tepkilerini dile getirerek, “7. Kıtayı istemiyoruz” dediler.

Büyük takdir aldılar

Sıfır atık projesi kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlikte Piyalepaşa İlkokulu 3/A Sınıfı Öğrencileri okul girişine hazırladıkları pano ile diğer okul öğrencilerinin de bu konuda bilinçli olmalarını hedeflediler. Ayrıca okul girişinde hazırladıkları panonun önünde 7. Kıtayı temsilen hazırlanan çöp adam oldukça dikkat çekti. Piyalepaşa İlkokulu 3/A Sınıfı Öğrencilerinin Sınıf Öğretmenleri Funda Alkaya ve görevli veliler eşliğinde hazırladıkları etkinlik Okul Müdiresi Songül Bayraktar tarafından da büyük takdir aldı.

“Dünyamızda 7 milyon ton ağırlığında bir plastik yığını meydana geldi”

Gerçekleştirdikleri etkinlik için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gerekli materyalleri istediklerini ve öğrenciler için oldukça faydalı bir etkinliğe imza attıklarını ifade eden Piyalepaşa İlkokulu 3/A Sınıfı Öğretmeni  Funda Alkaya, “ Ne yazık ki yaşadığımız dünyada 7 milyon ton ağırlığında Pasifik Okyanusu’nun ortasındaki devasa atık yığınından oluşan adete bir kıta büyüklüğünde yüzen bir plastik ada oluştuğu söyleniyor. Popüler bilimde “Yedinci Kıta” olarak anılan bu kütle, 3,4 milyon kilometrekare genişliğinde, 7 milyon ton ağırlığındaki bir plastik yığınından meydana geliyor. Dünyamızın daha yaşanılır bir yer olması ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakabilmek için çocuklarımızı geri dönüşüm ve çevre bilinci eğitimi vermeyi amaçladık. Okul binamızın girişinde hazırladığımız pano ve 7. Kıtayı temsilen hazırladığımız çöp adam hem sınıf öğrencilerimiz hem de diğer sınıf öğrencileri tarafından oldukça ilgi gördü. Bu tür etkinliklerin örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.