10189,02%1,08
39,77% -0,14
47,05% 0,04
4282,88% 0,17
6823,45% -0,43
Gölcük’ün sevilen esnaflarından Ay Pa Market’in sahibi Osman Ay, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen Elazığ depreminin canları yaktığını belirterek, depremin asla unutulmaması gerektiğini ifade etti ve ‘Depremin acısını en iyi biz anlarız’ dedi.
‘Biz yıkılan bir şehrin çocuklarıyız’
Ay, açıklamalarında, ‘Elazığ merkezli gerçekleşen 6.8 şiddetinde depremde etkilenen tüm kardeşlerimize geçmiş olsun .Depremde vefat eden kardeşlerimize Allah.tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.17 Ağustos 1999 da meydana gelen merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan depremde de ablam eniştem 3 kızını kaybettik, bunun yanı sıra birçok kardeşimizi de kaybettik.Bu acıyı yaşamayan anlayamaz.Depremde ölen bütün kardeşlerimiz için okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim Hatmimi bağışladım. Mekanları cennet olsun. Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın.Deprem ülkesi olduğumuz unutulmamalı ve alınması gereken tedbirler bir an önce hayata geçirilmelidir. Biz yıkılan bir şehrin çocuklarıyız.unutmadık unutmayacağız Allah ülkeme ve dünyada hiçbir millete bu acıyı yaşatmasın. Deprem öldürmez bilinçsizlik öldürür.Geleceğin için şimdiden önlemini al. Milletimiz bu tür felaketlerde her zaman üzerine düşen vazifeyi yapmış ve yardıma ihtiyacı olan depremzedelere maddi manevi her türlü yardım elini ivedilikle uzatmış ve acıyı paylaşarak azaltmaya çalışmıştır. Rabbim her türlü afetlerden bizleri korusun’ dedi.
Sarsılalım ama yıkılmayalım
Ay, son olarak, ‘Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 20.55’te Elazığ’dan gelen deprem haberiyle tüm Türkiye olarak sarsıldık.kandilli verilerine göre deprem 6.8 büyüklüğünde meydana geldi.Kilis’ten Samsun’a Irak’tan Suriye’ye Ermenistan’a Gürcistan’a kadar çok büyük bir bölgede hissedilen deprem Elazığ ile Malatya’da yıkıma neden oldu.Depremin merkezi Sivrice ilçesi olarak açıklandı.Derinliği depremin 5 km açıklanırken AFAD depremi 6.8 büyüklüğünde ve yerin 6.7 km altında olarak açıkladı.vatandaşlar depremle beraber panik halinde evlerinden sokaklara kaçıştılar.Prof. Dr. Şerif Barış Türkiye’de büyük deprem beklenen 15 riskli bölge var, Elazığ’daki fay zonu da o riskli bölgelerden biriydi.2004 ve 2007’de de burada 5 büyüklüğünde depremler olmuştu.Son deprem büyük ve yıkıcı bir deprem Ama Akhisar ve Ankara’daki depremlerle bir alakası yok üçü de birbirinden ayrı depremler etkileşim söz konusu değil. Elazığ’daki deprem Akhisar’dakinden 32 kat daha fazla enerji açığa çıktı.Türkiye de bir deprem ülkesi.deprem önlenemez Ama zararı azaltılabilir.bu da ancak deprem eğitimiyle olur. Unutulmamış unutkanlığımızdır deprem. Sarsılalım ama yıkılmayalım. Depremi göremeyiz ancak hissederiz tedbirsizlikten can ve mal kaybederiz.Türkiye’mizin bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını temenni ediyorum.Elazığ depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor,yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve Sabırlar diliyor acılarını paylaşıyorum. Yaşamayan bilmez Rabbim bir daha böyle acıları göstermesin’ dedi.
Haber: Arif ÖZTOK