DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Bu iş merkezinin sonu ne olacak?

Bu iş merkezinin sonu ne olacak?

İlçemizde 17 Ağustos 1999 yılında yaşadığımız ve asrın felaketi olarak adlandırılan Gölcük Depreminde iş yerleri yıkılan vatandaşlar için yapılan kalıcı iş yerlerini birçoğu beklediği ilgiyi görmediği için atıl bir vaziyette duruyor. Bu iş merkezlerinden biri olan Donanma Mahallesi’ndeki kalıcı iş merkezi mahalle sakinlerini tedirgin etmeye devam ediyor.

İş merkezinin içi tamamen yanmış durumda

17 Ağustos 1999 depreminde iş yerleri yıkılan vatandaşlara verilmek üzere yapılan iş yerlerini birçoğu o zaman yerleşim yerlerine uzak olduğu için hak sahipleri tarafından teslim alınmamıştı. Yapıldığı günden beri kullanılmayan ve iç kısmı harabeye dönen iş merkezlerine vatandaşlar çözüm istiyor. Donanma Mahallesi’nde bulunan ve iç kısmı tamamen yanmış durumda olan iş merkezi mahalle sakinin oldukça tedirgin ediyor. Mahalle sakinleri bu iş merkezine en kısa zamanda biz çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.

“Değerlendirilmeyecekse yıkılsın o zaman”

İçi tamamen yanmış durumda olan ve dış kısmı da bir o kadar bakımsız durumda olan kalıcı iş merkezi hakkında düşüncelerini ifade eden mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada,   “ Biz bu iş merkezinin önünden her seferinde tedirgin olarak geçiyoruz. İçi zaten harabe durumda ve sokak köpeklerinin meskeni olmuş durumda. Sokak köpekleri kadar tinercisi ve alkoliği de eksik olmuyor. Binanın içi zaten içler acısı bir durumda. Özellikle giriş katı komple yanış durumda ve kullanılacaksa bile çok fazla masrafı var. Ne olursa olsun biz bu binanın bir şekilde değerlendirilmesini ve bu görüntüsünden kurtulmasını istiyoruz. Eğer bina değerlendirilmeyecekse de yıkılsın o zaman ve yerine farklı bir bina yapılsın. Yeter ki biz bu görüntüden kurtulalım” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.