DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Necmi Kocaman, STOPAJ YÜKÜ ESNAFIN ÜZERİNDEN ALINMALI

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Necmi Kocaman,

STOPAJ YÜKÜ ESNAFIN ÜZERİNDEN ALINMALI

Kocaeli Esnaf Odaları Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, esnafların üzerinde büyük bir yük olan stopaj vergisinde düzenleme yapılması ve stopaj vergisinin kiracıdan değil dükkan sahibinden alınması gerektiğini ifade etti.

ASIL ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜ OLAN İŞ YERİ SAHİBİDİR

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Kocaman, “İş yerleri kiralarında, kira gelirinden doğan stopaj vergisi esnafın değil iş yeri sahibinin ödemesi gereken bir vergi. Yeni yılda esnafımızın üzerinde haksız yere yük olan, kiranın yüzde 20’sinin yanında bir de damga vergisi ile yüzde 20’nin de üzerine çıkan bu stopaj oranı yüzde 5’e düşürülmeli ya da stopajı esnafımız değil, asıl ödemekle yükümlü olan iş yeri sahibi ödemeli” dedi.

STOPAJ ORANI DÜŞÜRÜLMELİ YA DA ESNAFIMIZIN ÜZERİNDEN ALINMALI

Başkan Kocaman sözlerinin devamında, “Kira gelirlerinden doğan vergiyi yani stopajı, kirayı alan mükellefin yani iş yeri sahibinin ödemesi gerekiyor. Fakat dükkânı kiralık olan esnaf ve sanatkârımız kar da etse zarar da etse bu vergiyi ödemek zorunda kalıyor. Yüzde 20’nin de üzerine çıkan oranla bu verginin yükü dükkân açmak isteyen ya da kiralık dükkânda iş yapan esnafımızın üzerine kalıyor. Zaten birçok kalemde gideri olan esnafımız için çok büyük haksızlık ortamı oluşuyor. Bu nedenle artık yeni yılda esnafımız bu yükten kurtarılmalı. Esnafımızın sırtında bir kambur olan stopaj vergisi asıl ödemesi gereken dükkân sahibinden alınmalı. Bu bir ayrıcalık değil aksine haklıya hakkını vermektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.