• BIST 100

    10331,30%1,61
  • DOLAR

    40,16% 0,21
  • EURO

    46,86% -0,19
  • GRAM ALTIN

    4305,67% 0,52
  • Ç. ALTIN

    6833,05% 0,00

Gölcüklüler sokak hayvanları konusunda ne düşünüyor? DOĞAL YAŞAM ALANLARI ŞART

Genel 24.01.2020 13:45:31 0
Gölcüklüler sokak hayvanları konusunda ne düşünüyor? DOĞAL YAŞAM ALANLARI ŞART

Gölcüklüler sokak hayvanları konusunda ne düşünüyor?

DOĞAL YAŞAM ALANLARI ŞART

Sokak hayvanları konusunda Gölcüklüler ile röportaj yaptık. Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın ve vatandaşlar ilçemizde sokak hayvanları için doğal yaşam alanları yapılması gerektiğini belirtirken, ‘Sokak hayvanları konusu kesinlikle sorun olarak algılanmamalı. Gölcük’te sokak hayvanları için Doğal Yaşam Alanları acilen yapılmalı. Bu alanlar hem sokak hayvanları için hem de vatandaşlar için yararlı olacak’ dediler. 

Taşkın, “Bu sayede sokak köpeklerimiz güvende olabilirler”

Gölcük Hayvan Aktivistleri Başkanı Gülçin Taşkın, “Sokaklarda yaşayan canlar için çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kent Konseyi Kadın Meclisi Toplantısında söz alarak sokak köpekleri için doğal bir yaşam alınması istediğimizi dile getirdim. Yapılacak olan bu doğal yaşam alanı içinde sokak köpeklerini kısırlaştırırız, gerekli tedavilerini yaparız, düzenli yemek yerler, oyun oynayabilecekleri alanları olur ve alan içine yerleştireceğimiz kulübelerde de yatarlar dedim. Gölcük Belediye başkanımız böyle bir alan düşündüklerin ve Gölcük, Karamürsel ve Başiskele Belediyelerinin ortak bir projesi olabileceğini açıkladı. Eğer böyle bir alan yapılırsa bu sayede sokak köpeklerimiz güvende olabilirler. Askeriyeden ve Ford yemekhaneleri zaten yemek veriyor. Belediyenin tahsis edeceği bir araçla bu yemekler götürülebilir. Kartepe Belediyesi bu alanda bir çalışma yaptığını ve doğal yaşam alanı oluşturduğunu duyduk. Bizler kesinlikle hayvanların zarar görmesinin istemiyoruz. İlçemizde normalde bu kadar sokak köpeği olmaz ama çevre ilçelerden çok fazla köpek ilçemize  getirilip bırakılıyor. Bu da kulaklarında ki küplerden anlayabiliriz. Eğer küpelerde 10 numara varsa bu Gölcük oluyor. 11 Başiskele, 09 Karamürsel, 12 Derince oluyor. Bu numaralardan köpeklerin hangi şehirlerden getirildiği anlayabilirler. Biz birde Gölcük’te yaşlı, sakat ve yaralı olan kediler için kedi evi istiyoruz. Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı çok güzel kedi evleri var. Bizde bu tarz kedi evleri yapabiliriz ve en önemlisi hamile kediler bu kedi evlerinde güvenle yavrularını dünyaya getirebilir. Belediyemizden bu iki projeyi en kısa zamanda hayata geçirmesini bekliyoruz” dedi.

Aktaş, “Oturduğum bölgede çok sayıda sokak köpeği var”

Mustafa Aktaş, “ Gölcük’te sokak hayvanlarının yaşayabileceği bir doğal yaşam alanı yapılması gerekiyor. Ben İhsaniye’de oturuyorum ve oturduğum bölgede çok sayıda sokak köpeği var. Eşim sabahları işe giderken çok korkuyor. Hatta bu konuda belediyeye defalarca şikayette bulundu. Eğer böyle doğal bir yaşam alanı yapılırsa hem sokak köpekleri için hem de bizim için çok daha sağlıklı olur” dedi.

Veyisoğlu, “Sokak köpekleri aç olduğu zaman daha saldırgan oluyorlar”

Bülent- Güllü Veyisoğlu Çifti yaptıkları açıklamada, “ Sokak Köpekleri için doğal yaşam alanları yapılmasını istiyoruz ama öyle hayvanları bir yere kapatıp kaderlerine terk edilmesini istemiyoruz. Düzenli olarak yemekleri verilecek ve gerekli bakımları yapılacak korunaklı bir yer olması çok önemli. Birçok mahallede görüyoruz, artık insanlarımız da benimsedi ve sokaklarında yaşayan köpekleri beslemeye çalışıyorlar ama yetmiyor. Sokak köpekleri aç olduğu zaman daha saldırgan oluyorlar.  Karınları tok olduğu zaman aslında hiçbir zararları yok. Bu nedenle doğal yaşam alanları çok önemli. Fabrikalardan alınacak olan artık yemekler ile de beslenmeleri sağlanır. Belediyemiz buna bir öncülük yapsın, Gölcük halkı olarak bizlerde tabi ki destek oluruz” dedi.

Acarlıoğlu, “Hem sokak köpekleri için hem de bizler için doğal yaşam alanlarının yapılmasını istiyoruz”

Mehmet Şakir Acarlıoğlu, “ Sokak hayvanları tek başına oldukları zaman sorun olmuyor fakat grup alinde oldukları zaman saldırgan olabiliyorlar. Bu nedenle grup halinde olan köpeklerin yanından geçerken ister istemez tedirgin oluyoruz. Birde köpekler kendilerinden korkulduğu zaman bu nu anlıyorlar ve daha da saldırgan olabiliyorlar. Bu nedenle hem sokak köpekleri için hem de bizler için doğal yaşam alanlarının yapılmasını istiyoruz” dedi.

Yavuz, “Grup halinde geziyorlar ve çok saldırganlar”

İlker Yavuz, “ Ben Şirinköy’de oturuyorum ve oturduğum yerde aşırı derecede sokak köpeği var. Grup halinde geziyorlar ve çok saldırganlar. Hiçbir şey   yapmadığımız halde durup dururken saldırdıkları bile oluyor. Birçoğu küpesiz ve her geçen gün çoğalıyorlar. Bu nedenle bu köpeklerin en kısa zamanda doğal bir yaşam alanında bakılmasını istiyoruz. Köpeklere bizlerde acıyoruz ve mümkün olduğu kadar yemek vermeye çalışıyoruz ama yeterli gelmiyor. Üşüyorlar, yemek bulamıyorlar ve zor durumdalar. Bu nedenle sokak köpeklerinin gözetim altında olmaları hem onlar için hem de bizim için daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

SARAYLI’NIN TARİHİ KONAĞI YENİDEN HAYAT BULUYOR

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Özsoy “GÖLCÜK’TE İHMALLER ZİNCİRİ GENÇ BİR CANI ALDI”

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatından 1000 kişilik aşure ikramı

GÖLCÜKLÜ ÇOCUKLAR VE GENÇLER SANAT DOLU 3 GÜN GEÇİRDİ

Başkan Büyükakın, yeni yapılan Karamürsel Otobüs Terminali’ni inceledi… “KARAMÜRSEL’E SÖZ VERDİK, SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, YARINI DA DÜŞÜNEN BİR ULAŞIM YATIRIMI YAPTIK”

Ulsan heyeti Kocaeli'ye hayran kaldı

Cinemre, “Yaz boyunca mahalle programlarımız devam edecek”

Oğuzhan Keleş: “Kentsel Dönüşüm hızımızı vites yükselterek artırmalıyız”

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Taşkın “GENÇLİĞİN GÜCÜYLE SAHADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde HASTANE BİRİM SORUMLULARINA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

İzmit Belediyesi Asırlık Çınar Evleri büyüklerimizi bekliyor!

Sanayi Tecrübesi ve Ustalık Bir Arada: ÖZERLER OTO KLİNİK’TEN KALİTELİ VE GÜVENİLİR HİZMET

Encümen ihlallere izin vermiyor

Körfez Sipahiler’de 2 kilometrelik yol yenilendi BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA KONFOR HAMLESİ

Teknik Direktör Selçuk İnan yönetimindeki kamp programı yüksek tempoyla sürüyor HEDEF, LİGE HAZIR VE İDDİALI BİR TAKIM

Kocaelispor’un Yeni Sol Bek Güvencesi: Massadio Haïdara SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Adana Demirspor'dan Kocaelispor'a Anlamlı Destek: TARAFTARLARDAN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Antrenmanlar Modern Zeminde yapılacak

Büyükşehir’den temiz bir gelecek için Türkiye’ye örnek proje; HEM DOĞA HEM VATANDAŞLAR KAZANACAK

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, “DOĞALGAZA YAPILAN ZAM ESNAFIN MAĞDURİYETİNİ DAHA DA FAZLA ARTIRACAK”

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Rıdvan Salman’dan tüketicilere çağrı “HAKLARINIZI BİLİN, KORUYUN, ARAYIN!”

GÖLCÜK SARAYLI’NIN SİMGELERİNDEN OLAN TARİHİ BİNA RESTORE EDİLECEK

Şahin, “SGK, kutusu değişen ilacı artık karşılamıyor, bunun sıkıntısını emeklimiz çekiyor”

Gölcük Anahtar Parti Kongreye gidiyor

Çınar Çocuk Evleri’nde 3’üncü grup için 11 Temmuz’da kura çekilecek

Çocuklar Büyükşehir ile güvende

TÜMGES “İlmek İlmek Deniz Kültürünü İşliyorum” Projesini tamamladı KADINLAR EL EMEĞİYLE DENİZ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATTI

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  “ AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI NE DURUMDA?”

Vatan Caddesi’nde yanmayan sokak lambası bakım bekliyor

Toplu taşımada klima denetimi

Yükleniyor

Vatan Caddesi’nde yanmayan sokak lambası bakım bekliyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Şahin, “SGK, kutusu değişen ilacı artık karşılamıyor, bunun sıkıntısını emeklimiz çekiyor”

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  “ AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI NE DURUMDA?”

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2