DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcüklüler sokak hayvanları konusunda ne düşünüyor? DOĞAL YAŞAM ALANLARI ŞART

Gölcüklüler sokak hayvanları konusunda ne düşünüyor?

DOĞAL YAŞAM ALANLARI ŞART

Sokak hayvanları konusunda Gölcüklüler ile röportaj yaptık. Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın ve vatandaşlar ilçemizde sokak hayvanları için doğal yaşam alanları yapılması gerektiğini belirtirken, ‘Sokak hayvanları konusu kesinlikle sorun olarak algılanmamalı. Gölcük’te sokak hayvanları için Doğal Yaşam Alanları acilen yapılmalı. Bu alanlar hem sokak hayvanları için hem de vatandaşlar için yararlı olacak’ dediler. 

Taşkın, “Bu sayede sokak köpeklerimiz güvende olabilirler”

Gölcük Hayvan Aktivistleri Başkanı Gülçin Taşkın, “Sokaklarda yaşayan canlar için çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kent Konseyi Kadın Meclisi Toplantısında söz alarak sokak köpekleri için doğal bir yaşam alınması istediğimizi dile getirdim. Yapılacak olan bu doğal yaşam alanı içinde sokak köpeklerini kısırlaştırırız, gerekli tedavilerini yaparız, düzenli yemek yerler, oyun oynayabilecekleri alanları olur ve alan içine yerleştireceğimiz kulübelerde de yatarlar dedim. Gölcük Belediye başkanımız böyle bir alan düşündüklerin ve Gölcük, Karamürsel ve Başiskele Belediyelerinin ortak bir projesi olabileceğini açıkladı. Eğer böyle bir alan yapılırsa bu sayede sokak köpeklerimiz güvende olabilirler. Askeriyeden ve Ford yemekhaneleri zaten yemek veriyor. Belediyenin tahsis edeceği bir araçla bu yemekler götürülebilir. Kartepe Belediyesi bu alanda bir çalışma yaptığını ve doğal yaşam alanı oluşturduğunu duyduk. Bizler kesinlikle hayvanların zarar görmesinin istemiyoruz. İlçemizde normalde bu kadar sokak köpeği olmaz ama çevre ilçelerden çok fazla köpek ilçemize  getirilip bırakılıyor. Bu da kulaklarında ki küplerden anlayabiliriz. Eğer küpelerde 10 numara varsa bu Gölcük oluyor. 11 Başiskele, 09 Karamürsel, 12 Derince oluyor. Bu numaralardan köpeklerin hangi şehirlerden getirildiği anlayabilirler. Biz birde Gölcük’te yaşlı, sakat ve yaralı olan kediler için kedi evi istiyoruz. Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı çok güzel kedi evleri var. Bizde bu tarz kedi evleri yapabiliriz ve en önemlisi hamile kediler bu kedi evlerinde güvenle yavrularını dünyaya getirebilir. Belediyemizden bu iki projeyi en kısa zamanda hayata geçirmesini bekliyoruz” dedi.

Aktaş, “Oturduğum bölgede çok sayıda sokak köpeği var”

Mustafa Aktaş, “ Gölcük’te sokak hayvanlarının yaşayabileceği bir doğal yaşam alanı yapılması gerekiyor. Ben İhsaniye’de oturuyorum ve oturduğum bölgede çok sayıda sokak köpeği var. Eşim sabahları işe giderken çok korkuyor. Hatta bu konuda belediyeye defalarca şikayette bulundu. Eğer böyle doğal bir yaşam alanı yapılırsa hem sokak köpekleri için hem de bizim için çok daha sağlıklı olur” dedi.

Veyisoğlu, “Sokak köpekleri aç olduğu zaman daha saldırgan oluyorlar”

Bülent- Güllü Veyisoğlu Çifti yaptıkları açıklamada, “ Sokak Köpekleri için doğal yaşam alanları yapılmasını istiyoruz ama öyle hayvanları bir yere kapatıp kaderlerine terk edilmesini istemiyoruz. Düzenli olarak yemekleri verilecek ve gerekli bakımları yapılacak korunaklı bir yer olması çok önemli. Birçok mahallede görüyoruz, artık insanlarımız da benimsedi ve sokaklarında yaşayan köpekleri beslemeye çalışıyorlar ama yetmiyor. Sokak köpekleri aç olduğu zaman daha saldırgan oluyorlar.  Karınları tok olduğu zaman aslında hiçbir zararları yok. Bu nedenle doğal yaşam alanları çok önemli. Fabrikalardan alınacak olan artık yemekler ile de beslenmeleri sağlanır. Belediyemiz buna bir öncülük yapsın, Gölcük halkı olarak bizlerde tabi ki destek oluruz” dedi.

Acarlıoğlu, “Hem sokak köpekleri için hem de bizler için doğal yaşam alanlarının yapılmasını istiyoruz”

Mehmet Şakir Acarlıoğlu, “ Sokak hayvanları tek başına oldukları zaman sorun olmuyor fakat grup alinde oldukları zaman saldırgan olabiliyorlar. Bu nedenle grup halinde olan köpeklerin yanından geçerken ister istemez tedirgin oluyoruz. Birde köpekler kendilerinden korkulduğu zaman bu nu anlıyorlar ve daha da saldırgan olabiliyorlar. Bu nedenle hem sokak köpekleri için hem de bizler için doğal yaşam alanlarının yapılmasını istiyoruz” dedi.

Yavuz, “Grup halinde geziyorlar ve çok saldırganlar”

İlker Yavuz, “ Ben Şirinköy’de oturuyorum ve oturduğum yerde aşırı derecede sokak köpeği var. Grup halinde geziyorlar ve çok saldırganlar. Hiçbir şey   yapmadığımız halde durup dururken saldırdıkları bile oluyor. Birçoğu küpesiz ve her geçen gün çoğalıyorlar. Bu nedenle bu köpeklerin en kısa zamanda doğal bir yaşam alanında bakılmasını istiyoruz. Köpeklere bizlerde acıyoruz ve mümkün olduğu kadar yemek vermeye çalışıyoruz ama yeterli gelmiyor. Üşüyorlar, yemek bulamıyorlar ve zor durumdalar. Bu nedenle sokak köpeklerinin gözetim altında olmaları hem onlar için hem de bizim için daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.