DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te 200 kişiye sıcak yemek dağıtacak olan aşevi YOĞUN KATILIM İLE AÇILDI

Gölcük’te 200 kişiye sıcak yemek dağıtacak olan aşevi

YOĞUN KATILIM İLE AÇILDI

Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği ile Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin iş birliğiyle ile ilçemizde ihtiyaç sahibi ailelere her gün yemek verilecek olan Aşevi yoğun bir katılım ile açıldı. Aş evinde şu anda her gün Gölcük’te 200 kişiye öğle ve akşam yemeği olmak üzere günde iki öğün ailedeki kişi sayısına göre yemek veriliyor.

Katılım oldukça yoğun oldu

Gerçekleşen Aşevi açılış törenine AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,  Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Ak Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Erbay, Dernek Müdürü Ömer Söylemezoğlu, Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Seyfettin Öztürk, Gölcük ADSM Başhekimi Dt. Zehra Coşkun Salih, Tersane İlkokul Müdürü Ali Kemal Eren, AK Parti eski İlçe Başkanı Mevlüt demir ve Sedat Yücel ve dernek üyeleri katılım sağladı.

Öztürk, “Hedef 2020’nin sonuna kadar bu sayıyı 600 kişiye çıkarmak”

Programda açılış konuşmasını yapan Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği başkanı Seyfettin Öztürk katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında, “ Öncelikle Aşevi projemizin açılış törene katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Bizleri onurlandırdınız. Sizlere kısaca dernek faaliyetlerimiz hakkında bilgi vermek istiyorum. 2002 yılında kurulmuş olan Ziyaretliler Derneği, 2014’de bu binanın temelini atarken alt katımızı aşevi yapma arzumuz vardı. Biz temeli attığımızda cebimizde 16 Bin Lira vardı. Bina 1 Milyon 200 Bin Liraya mal oldu. Çok şükür borcumuzda yok. Biz daha temeli attığımız zaman  hep nasıl bir aşevi açılmasına vesile oluruz diye hayal ediyorduk. Biz o hayal ile yola çıktık ve bugün o hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler dernek olarak sizlerden teşekkür beklemiyoruz. Çünkü bu bizim asli görevimiz.  Bunu yapmak zorundayız. Ziyaretliler Derneği 2014 yılından sonra o temeli attık ve 2016 yılının 6. Ayında bitti. Üst iki katımızı diyanete vakfettik. Kuran Kursumuz var ve şu anda 74 talebemiz var. O yavrularımıza da burada yemek veriyoruz. Ziyaretliler Derneği olarak her yıl 10 tane üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Erzak ve et dağıtırız. Bunları da kendimiz değil Hasene olmasa biz bunları yapamazdık. Benim sizlerden istirhamım burada bu aşevi Gölcüklülere hizmet için var. Dini, ırkı dili ne olursa olsun, kim olursa olsun. İnancı ne olursa olsun. İhtiyaç sahibi gelecek, buradan yemeğini alacak ve gidecek. Eğer alamıyorsa biz götüreceğiz. Şu anda 200 kişiye yemek veriyoruz. Hedef 2020’nin sonuna kadar bu sayıyı 600 kişiye çıkarmak. Talebimiz çok ve taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Ben burada arkadaşlara yemek verirken sakın ha o insanları aşağılayarak yapmayın bunları. Eğer imkanınız varsa götürün hiç kimsenin görmediği yerde verin o insana yemeği. Dernek binamızın dışında askıda ekmek dolabımız var. Her gün 20-30 ekmek koyuluyor ve kimin aldığını görmeyiz bile, ekmeği alıp gitmiş olurlar. Ziyaretliler Derneği olarak biz bunları yaptık ve bundan sonra bu iş nasıl devam edecek dersek; Gölcüklülerle gidecek bu iş. Bizde çorba ana yemek ve pilav 10 lira. Ben buna inanıyorum ve Gölcük’ün buna ihtiyacı varmış. İnşallah burada evlerinde bir tas sıcak çorba bekleyenlerin yardımcısı olmak üzere bizlere yardımcı olmaya devam edersiniz inşallah” dedi.

Erbay, “Şu anda açılışını ifa ettiğimiz aşevi ile de yörede meskun bulunan 200 aile ile hep birlikte aşımızı bölüşeceğiz”

Dernek başkanı Öztürk’ten sonra söz alan  Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Erbay konuşmasında, “Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak bugün, 2020 yılının ilk günlerinde böylesi güzel bir çalışmanın paydaşı olarak burada bulunmaktan onur duyduk. Bugün bu projenin tüm ortakları olarak değerli belediye yetkilileri, değer partnerimiz ziyaretliler derneği ve biz Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak “Halil ve İbrahim” gibiyiz.  Kıssada anlatıldığı üzere Halil ve İbrahim kardeşler gönülde paylaşma arzuları Allah’ın sonsuz Rahmet ve Bereketi ile ödüllendirilmiş iki abi-kardeşler. Onların bu gönülden paylaşımı dilimize “Allah sofralarınıza Halil ve İbrahim bereketi versin” şeklinde bir dua olarak yerleşmiş. Şu anda açılışını ifa ettiğimiz aşevi ile de yörede meskun bulunan 200 aile ile hep birlikte aşımızı bölüşeceğiz. Onların da sofralarında sıcak bir aş olacak inşallah. Allah, yaptığımız hayra Halil ve İbrahim bereketi versin. Versin ki soframızı daha çok aile ile paylaşabilelim.  Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak dünyanın yaklaşık 103 ülkesinde bilfiil çeşitli kampanyalar ile aşımızı bölüşüyor, eşit yaşam Hakkı ilkesi ile mazlum coğrafyalarda yaşan çocuklarımızın geleceği için çaba sarf ediyoruz. Dünyanın dört bir tarafında mazlumlar olduğu gibi onların ellerinden tutmak isteyen bir paydaşımız da var. Onların bizlere emaneti olan bağışlarını sahiplerine en güzel şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu bazen bir okul oluyor bazen bir yetimhane bazen bir çadır bazense buradaki gibi bir aşevi… Dernek olarak sınır tanımayan bir gönül birliği olduğumuza inanıyor her yeni günde bir öncekinden çok daha fazla paydaşla beraber binlerce milyonlarca insanla aşımızı bölüşüyoruz.  Allah, hayırlarımıza da sofralarımıza da Halil ve İbrahim bereketi versin diyerek aşevimizin tüm paydaşlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sezer, “Aşevinin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum”

Ardından söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında, “ Gerçekten hayırlı bir iş için burada topladığımız için, vesile olanlar için ve burada bulunduğunuz ve sizde vesile olanlara destek amacıyla buraya geldiğiniz için sizlere de ayrıca teşekkür ederim. Seyfettin bey az önce konuşmasında ayrım yapmamak gerektiğini söyledi. İlçemizde yaşayan çok sayıda Suriyeli var. Şimdi ihtiyacı olduğunu söyleyebilen var, söyleyemeyen var. Bunların arasında ayrım yapan var, yapmayan var. Seyfettin abi çok farklı bir insan. İlk günden itibaren biz  hem Hasene hem de Ziyaretliler Derneği’nin, özellikle Ziyaretliler Derneği’nin yanında olaya devam ettik. Bundan sonra da artacak şekilde yayında olacağız inşallah. Ziyaretliler Derneği olarak özellikle sıkıntıda olduğu halde söyleyemeyenlere elini uzatıyor. Sıcak bir aşın bir eve ulaşabilmesinin önemli olduğu kadar, o kişiyi rencide etmeden bu işin yapılabilmesi ayrı bir güzellik. Buna biz Gölcüklüler olarak sahip çıkacağız. Belediye olarak biz her zaman yanındayız. Gölcüklüler olarak sahip çıkacağız. Az önce Hasene’nin Genel Başkanı’nın da söylediği gibi Halil İbrahim bereketi inşallah o zaman Gölcük’e gelir. Aşevinin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Karabulut, “Bir toplumu, bir milleti, millet yapan unsurların başında toplumsal değerler gelmektedir”

Ardından söz alan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut konuşmasında, “ Her zaman dediğimiz gibi, “acılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça artar” ilkesinden hareketle, ilçemizin önemli ihtiyaçlarından biri olan sıcak yemek dağıtım konusuna el atan derneğimizi öncelikle kutluyorum. Göreve başladığım dönemde ilk tanıştığım, beni ilk ziyaret eden derneklerimizin başında Seyfettin Bey geliyordu. Kedisiyle tanıştıktan sonra bu projesi hakkında bilgi verdi. Böyle bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bizlerde kendilerine bu anlamda elimizden ne gelirse gayret edeceğimiz ve destek olacağımız ifade ederek yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonrada aynı şekilde bizden talep ve isteklerini yerine getirmeye gayret edeceğiz. Bizler komşusu açken tok kendisi tok yatmayı kabullenemeyen bir milletin fertleriyiz. 21. Yüzyıla geldiğimizde bazı değerlerimizde zaman içinde yıpranmalar olduğun görüyoruz. Bir toplumu, bir milleti, millet yapan unsurların başında toplumsal değerler gelmektedir. Şehirleşmeyle birlikte bir apartman dairesinde karşı komşusunu insanlarımız tanımıyor. Bizlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ilçemizde yaşlı vatandaşlarınıza, kadınlarımıza, engellilerimize, asker ailelerine ve bunun gibi ihtiyaç sahibi kişilere devletimiz tarafından imkanlarını zorlayarak, çok ciddi rakamlarda bir yardım yapmaktayız. Bunlarında il ve ilçelerde bizler dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu dışarıdan yapılan katkılar, bizim devletimizin sağladığı imkanlara bir ilave kayak oluyor. Bizim ulaşamadığımız yerlere ulaşabildikleri için çok anlamlı buluyorum. En önemlisi de yardımların kimseyi rencide etmeden gizli yapılması. Bu nedenle bu tür derneklerimiz ihtiyaç sahibi aileleri yerinde tespit ederek bizzat kendileri yardımı yapıyorlar. Ziyaretliler Derneğimizin başkanının da ifade ettiği gibi bu gönüllülük esasına dayana bir çalışma ve kendileri bir noktaya getirdiler. Bu lokal bir uygulama ve sizlerden ricam bu çalışmaya karınca kararınca destek olmalarını istiyoruz. Bu her türlü yardım olabilir. Yani çorbada bir tuzunuzun bulunmasını istiyoruz. Gölcük gerçekten STK’ların kuvvetli olduğu, yardımlaşmanın üst seviyede olduğu bir ilçe. Bunu bu uygulamamızla da gerçekleştirelim. El birliğiyle, gönül birliğiyle ilçemizde mağdur ihtiyaç sahibi insanlarımızın yaralarına bir nebze olsun destek olalım. Ben bu vesileyle açılmış olan aşevinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Şeker, “İnanıyorum ki bu Ziyaretliler Derneği ve bu çalışmalar diğer bölgelerde de örnek teşkil eder”

Programda son olarak söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker konuşmasında, “ Gölcük’te Ziyaretliler Derneği gerçekten yardımlaşma konusunda, gençlere destek olama konusunda ve sosyal projeler konusunda çok projeler üretiyor. Ben kendilerini bu anlamda tebrik ediyorum. Yakından da izliyoruz zaten. Allah kendilerinin yar ve yardımcısı olsun. Diğer taraftan Hasene Derneği’mizde ismine uygun olarak burada çok güzel bir örnek oluşturuyor. Ziyaretliler Deneği, bir tarafta Gölcük Belediyemiz, bir tarafta kaymakamlığımız ve diğer tarafta da hayırseverlerle birlikte güzel bir örnek çalışması burada başlattılar. Ben bu vesileyle buna katkı sağlayan herkese ve ön ayak olan Ziyaretliler Derneği ve Hasene Derneği’ne ve bu derneklerimize destekte bulunana diğer kurumlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu tür hizmetler önemli. Bu tür derneklere yardım ihtiyacı olan vatandaşlarımız gelip yardım talebinde bulunabiliyor. Fakat bazı mahallelerimizde evinden dışarı çıkıp yardım talebinde bulunamayan insanlarınız var. Asıl onları bulmak lazım. Onların evine bizzat gidip yardımı götürmek lazım. Bu konuda çalışma yapmak lazım. Ben derneği bu anlamda da güzel çalışmalar yapacağına inanıyorum. Allah yardımcıları olsun. İnanıyorum ki bu Ziyaretliler Derneği ve bu çalışmalar diğer bölgelerde de örnek teşkil eder. Ben tekrar bu tür gayretlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış kurdelesini ilçe protokolü ve konuklar kesti

Konuşmaların ardından Orta Camii İmam Hatibi Refik Akçiçek’in yaptığı duanın ardından ilçe protokolü ve gelen konuklar tarafından aşevinin açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreni ikramların ardından sona erdi.  

İsim: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.