DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te 2019 yılında Tüketici Hakem Heyetine 2 BİN 566 BAŞVURU YAPILDI

Gölcük’te 2019 yılında Tüketici Hakem Heyetine

2 BİN 566 BAŞVURU YAPILDI

Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, 2019 yılı genelinde Tüketici Hakem Heyetine yapılan başvurulara ait istatistik bilgiler hakkında açıklamalarda bulundu.

“1327 lehte, 508 aleyhte karar verildi”

Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, “İlimizdeki üç ilçe olan Gölcük, Karamürsel ve Başiskele’de yaşayan vatandaşlarımızın yapmış oldukları alışverişlerde yaşadıkları sorunları çözmek adına, her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yılda da birçok çalışma yaptık. Bu konuda tüketici hakem heyetine gelen talepleri değerlendirdik. Bir kısmı müşterilerin lehine, bir kısmı da aleyhine sonuçlandı.2019 yılında tüketici hakem heyetimize yapılan başvuru sayısı, 2 bin 566 oldu. 2019 yılı başvurularından sonuçlandırılan başvuru sayısı bin 835 olurken lehte karar verilen karar sayısı bin 327, aleyhte verilen karar sayısı 508 oldu. Bazı başvurular da yargıya intikal etti. Toplamda 49 başvuru için yargı süreci devam ediyor. 2018-2019 döneminde toplam karar sayısı ise 2 bin 570 oldu. Heyetimiz, çalışmalarını titizlikle devam ettirirken vatandaşlarımız adına en iyi sonucu almak için gayretli çalışmalarını sürdürüyor. 2019 yılında Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Hakem Heyetleri yapılandırması ile birlikte Gölcük’teki hakem heyetimiz karar mercii statüsüne alınmış olup Başiskele ve Karamürsel tüketici hakem heyetlerinin başvurularını sonuçlandırmak adına hakem heyetimiz yetkilendirilmiştir. Bu anlamda ilçemiz hakem heyeti, Gölcük ile beraber Başiskele ve Karamürsel hakem heyetlerinin çalışmalarını da bu sene ve önümüzdeki süreçte yürütmeye devam edecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.