DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te gerçekleştirilecek o yarışmanın TANITIM PROGRAMI YAPILDI

Gölcük’te gerçekleştirilecek o yarışmanın

 TANITIM PROGRAMI YAPILDI

Türkiye’nin en geniş katılımlı yarışması olan, “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Gölcük Tanıtım Programı Değirmendere Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tanıtım programına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’de katıldı.

Bu yıl 8. si düzenlenen, Türkiye’nin en geniş katılımlı yarışması olan, “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Gölcük Tanıtım Programı Değirmendere Kültür Merkezi’nde yapıldı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Gölcük Temsilcisi Hasan Büyük ve yönetimi, Ufka Yolculuk Yarışmaları Kocaeli Koordinatörü Nedim Aslan, okul müdürleri ve çok sayı da davetli katıldı. 

Yarışmayla adabın gerektirdiği değerlerin gençlerimize kazandırılması amaçlanıyor

Bugüne kadar 2 milyonu aşkın kişinin katıldığı, bu yıl ilçemizde 6 bin öğrencinin katılmasının hedeflendiği yarışmaya; ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerimiz katılabilecekler. Bir ömür boyu zihinlerde kalması gereken “adap” konusu üzerine hazırlanan kitapların öğrencilerimiz tarafından okuması sonrasında, kitap içeriklerinden hazırlanan sorularla yapılacak yarışmayla, adabın gerektirdiği değerlerin gençlerimize kazandırılması amaçlanıyor.

Yarışmada 3 farklı kategori bulunuyor

Ufka Yolculuk- 8, bu yıl 3 farklı kategoride gerçekleştirilecek. İlkokul kategorisinde yarışmaya katılanlar, “Edep Diyarına Yolculuk”; ortaokul kategorisinde yarışmaya katılanlar, “Edep Mektebi” ve lise kategorisinde yarışmaya katılanlar ise “İletişim, Nezaket ve Adap” kitaplarını okuyarak hazırlanabilecekler.

Sınav Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilecek

Türkiye’nin 81 şehrindeki okullarda yapılacak olan yarışmanın müracaatı 25 Kasım 2019’da başlarken, başvuru süresi 02 Mart 2020’de bitecek ve yarışmaya başvuru yapanlar ilk olarak 29 Şubat- 02 Mart 2020 tarihi arasında bulundukları yerden diledikleri şekilde online sınava katılabilecekler. Online sınavda belirlenen sınav barajını geçen yarışmacılar, sınav merkezlerinde düzenlenecek sınava girmeye hak kazanacaklar. Yazılı sınav, 29 Mart 2020 Pazar günü yapılacak. Merkezi ödül töreni ise Kocaeli’de 26 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye ufkayolculuk.com sayfasından ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Tanıtım programına Başkan Sezer’de katılım sağladı

Programda Başkan Ali Yıldırım Sezer’e desteklerinden dolayı Ufka Yolculuk Yarışmaları Kocaeli Koordinatörü Sayın Nedim Aslan tarafından plaket takdim edildi. Bu yarışmanın 8 yıldır başarıyla devam ettiğine dikkat çeken Başkan Sezer yaptığı konuşmada, “Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Gölcük Temsilcisi Sayın Hasan Büyük ve yönetimine, Ufka Yolculuk Yarışmaları Kocaeli Koordinatörü Sayın Nedim Aslan ve emeği geçenleri, güvenilir kaynakları okumayı teşvik eden başarılı yarışma organizasyonunu gerçekleştirdikleri için tebrik ediyor, yarışmaya katılacak tüm öğrencilerimize de şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.