DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kent Konseyi Kadın Meclisi yeni yılın ilk toplantısını yaptı SEZER ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Kent Konseyi Kadın Meclisi yeni yılın ilk toplantısını yaptı

SEZER ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi yeni yılın ilk toplantısını Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in katılımıyla Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin gerçekleştirdiği toplantıya Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, Yönetimi ve Kadın Meclisi Üyeleri katıldı.

Turnalı, ‘Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor’

 Toplantıda konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, şunları ifade etti: “Bu sene Kadın Meclisi, ilk çalışmalarına geçtiğimiz yılın sonlarında başladı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne tiyatromuzla hazırlanıyoruz. 8 Mart günü tiyatromuzu oyunumuzu oynamak istiyoruz. Şu anda Kent Konseyi bünyemizde kurslarımız da sürüyor. Toplantıya katılımınızdan ötürü başta Sayın belediye başkanımıza ve siz değerli dostlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Sezer çalışmalarını ve projelerini anlattı

Akabinde konuşma yapan Başkan Sezer, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, 2020 yılının tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Periyodik olarak 2020 senesinde de toplanacağız. Özellikle bugün anlatmak istediklerinizi dinlemek istiyorum. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sizler biliyor ve görüyorsunuz. Öncelikle Gölcük’ün sosyal, kültürel, ticari açıdan canlanması için yapılması gerekenler olduğunu düşünüyoruz. Gölcük’ün hak ettiği şekilde ticari ve sosyo-kültürel hayatının canlanabilmesi için Gölcük’te öncelikle olması gereken, ticaretin canlanmasını sağlayacak olan sinema gibi aktivitelerin yapılacağı yerlerdir. Müzelerin olmasıdır. Biz bunları inşallah gerçekleştireceğiz. Bunlarla alakalı olarak proje çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlandı. Kentsel dönüşümün de yapılması önemli. Tek yönüyle değil tüm yönleriyle değerlendirilmesi gerekiyor. Örneğin dinlenmek için millet bahçesinin olması, hafta sonları kahvaltı için dahi hemşerilerimizin dışarı çıkmaması ve harcamalarını burada yapması gerektiğini, dışarıdan insanların buraya gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz bu çerçevede sanat, spor ve kültür dendiği zaman akla gelmesi gereken yer Gölcük’tür diyoruz. Yakın zamanda edebiyat sempozyumu yaptık. Bu sempozyum, alanında Türkiye’nin sayılı etkinliklerinden biri oldu. Bu sempozyum Kocaeli’de ilk defa yapıldı. Bu konuyla internette arama yapan bir kişi, şu andan itibaren mutlak surette Gölcük’ün adını da anmak zorunda. Bizim devam eden ulusal ve uluslar arası sempozyum ve çalıştaylarımız devam ediyor. Biz her zaman sanatın, sanatçının, sporcunun yanında olduk. Bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Temel amaçlarla bir şehrin dokusunun, kimliğinin oluşması gerekiyor. Kentsel dönüşüm, Gölcük’e çok şey katacak. Bu sene 21. seneye girdik. Kentsel dönüşüm açısından hala geç kalmış değiliz. İnşallah bunu gerçekleştirebiliriz” dedi.

‘Halkımıza ve sizlere söz verdik, yapıyoruz’

Başkan Sezer, “Gölcük’te ticaretin canlanmasını sağlayacak alışveriş merkezi ve sinema gibi alanlarımız da inşallah olacak. Çarşı içerisinde trafiği rahatlatacak çalışmalar düşünüyoruz. Kentsel dönüşümde 1750 araçlık otopark, çarşı içerisinde sağlanacak. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nin tamamlanması bile çarşı trafiğinin rahatlaması ve çarşının Adliye Sarayı’na doğru genişlemesini sağlayacak. Gençlerimiz ve kadınlarımız için eğitim ve sosyal faaliyet anlamında kullanılacak ve sadece bu dönemde kazandırdığımız ve nihayetinde bittiği zaman hizmet vermeye başlayacak bina sayısı dört olacak. Ulaşlı’da eski belediye binası var. Bu bina ağırlıklı olarak gençlere ve kadınlarımıza hizmet verecek eğitim ve spor tesisi olacak. Denize sıfır bir alanda ve büyük bir bina. İkincisi, Düzağaç Mahallesi’nde PTT Genel Müdürlüğü’nden tahsisini aldığımız bir bina var. Bu yılın sonuna kalmadan tamiratını bitirip kadınlarımızın spor ve kurs amacıyla kullanımına açacağız. Yazlık’ta şu an kültür merkezimiz var. Benim tahminimce 1 ay içerisinde tamamlanmış olur. Son aşamaya geldi. Dördüncüsü de anayol kenarında, beyzade kebabın binasını da kadınlarımız için kullanacağız. Bu binanın tahsis ve bir kısım çalışmaları bitmiş durumda. Dördünü de sizin kullanımına açacağız. Kurslarımız devam ediyor. Kuruçeşme’de bulunan bina, GÖLMEK’e tahsis edildi. Değirmendere’de yapılan kapalı otoparkı bitirdik. O da dün itibariyle hizmete açıldı. Onun da teras katında bulunan alanı, Değirmendereli hemşerilerimizin KOMEK kurslarında kullanması açısından Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettik. Hastanenin bulunduğu alanda köprülü kavşak vardı. Yüzbaşılar Köprülü Kavşağı bitti. Oradaki yolun parke çalışmalarını biz yaptık ve bitirdik. Büyükşehir Belediyesi’nin okulun olduğu tarafta yaptığı çalışma bitti. Hem Topçular hem de Yüzbaşılar tarafında birtakım çalışmalar yaptık. Yüzbaşılar Camii’nin olduğu alandaki asfalt bozukluklarını tamir ettik. Köprülü kavşağa gelirken kaldırım bir yere kadar var, bir yerde bitiyor. Büyükşehir, buradaki kaldırımın kalan kısmını da yapacak. Hastane inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Hastanenin yükseldiğini görüyoruz. Aralıksız bir biçimde hastane yapımı devam ediyor. Hastane için bir ek bina da yapılacak. Bu bina ile hastane yatak sayısı 300’ü geçiyor. Böylelikle hastane A sınıfı olacak. Yüzbaşılar Köprülü Kavşağı’nın Değirmendere tarafından gelirken yan kısmında 400 metrekarelik bir alanı Sağlık Bakanlığı’na tahsisi ettik. Oraya da 112 Acil Yardım Hizmet Binası yapılacak. Bazı aile sağlık merkezlerinin yapımları devam ediyor. Görüldüğü gibi Kocaeli’de sağlık anlamında en fazla yatırımı alan yerlerden biri biziz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.