DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SEVGİLİ SEVİNÇ ŞENDURAN

14.01.2020
1.341
A+
A-

İstanbul dan Gölcük’e yeni gelmiştim.
Çevreye ve insanlara adapte olmaya çalıştığım  günlerdi. Değirmendere de bir atölye açmış ve yeni insanlar tanımaya başlamıştım. İnanılmaz güzel ,sanata gönül vermiş yüreklerdi.
  Kısa zamanda kaynaştık ve sene sonunda da müthiş bir sergi ile Değirmendere halkı ile buluşturduk yaptıklarımızı..
  Ve bir gün telefonum çaldı,tanımadığım tatlı bir ses,beni Belediye Kültür Müdürlüğü’nden aradığını ve görüşmek istediğini söyledi.   Neyse,randevulaştık ve görüşmeye gittim..  Ve dünya tatlısı Sevinç Hanım  ve  değerli Müdürüm İbrahim Bey ile görüştüm..
  Kültür Müdürlüğü’nde verilen resim dersleri için beni düşünmüşler ben de kendilerine olumlu cevap vererek,buradaki atölyeye başladım..
   Müdürümüz İbrahim Özkalaycıoğlu, her zaman çok özel bir idareci oldu..Ne derdimiz olsa odasına koştuğumuz,saygılı,beyefendi ve güler yüzlü..Her yönüyle örnek bir yönetici..
  Ve memurumuz Sevinç Hanım..  Her zaman gülen sıcacık yüzüyle,işini özenle yapışı ile  örnek bir memur..  Kuruma sabah gittiğimde odasına uğramadan gitmek ve derse başlamak olmaz..Zarif ve özenli..  Yaptığı birbirinden güzel kara kalem portreler,onun sanatçı yönünün güzelliği.. Şimdiye kadar bir çok kişiyi resmetti..Yani her yönü ile takdir edilecek bir insan..
  Onu bu kadar değerli kılan sadece yeteneği değil tabi ki..  Güzel kalbi,merhametli yüreği  ve hayata karşı dimdik duruşu..Eğilmeyen,bükülmeyen  ve şeffaf..
  Çarşamba günü derse gittiğimde,görev yerinin değiştiğini duymak sanırım öksüz kalmak gibiydi benim için..   Tabi ki memur olarak her yerde olacaklarının bilincindeydim,belki de  bencillik yaptım..   Onsuz olmak üzdü belki..   Kuruma gittiğimde,odasına koşup gün hakkında konuşamayacak  olmak,ya da günün alış verişini yapamayacak olmak hüzünlendirdi..  Sabah çaylarını,kahvesini özleyeceğim..   En çok ta gülen yüzünü…
   Yeni işinde kolaylıklar diliyorum ..   Yolun hep açık olsun..Biliyorum ki,senin gibi insanlar ışığı ile dolaşır ve ışığını her yere taşırlar..   Sanata devam et..   Kalemin hep güzelliklere dolaşsın..      Ben özlemle şen kahkahanı koridorlarda duymaya devam edeceğim… 

 SANATLA KAL:   HOŞÇAKAL.. Ressam Banu Devrim…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.