DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“1 Çuval Un da Senden Olsun “ Kampanyası-İdlib Yardım Seferberliği

“1 Çuval Un da Senden Olsun “ Kampanyası-İdlib Yardım Seferberliği

Gölcük Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği, İdlib halkının temel insani ihtiyaçlarının  (temel gıda yardımı) karşılanması için harekete geçti. Kampanya dahilinde toplanan iki tır ( 900 çuval un) Hatay-Reyhanlı gümrük kapısından geçiş yaparak tampon bölgesinde Türkiye Diyanet Vakfı görevlileri teslim edilmek üzere yola çıktı.

“Din Görevlileri El Ele İdlib Halkına Desteğe!”

Gerçekleştirdikleri kampanya hakkında açıklama yapan Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Zekeriya Acar; “Suriye’de savaşın başladığı ilk günden beri kadınların, çocukların, masum sivillerin yaşadıkları her bireyin vicdanına dokunmuş ve 9 yıldır Aziz Milletimiz savaştan göç etmek zorunda kalan mazlum Suriyelilere kol kanat germiş, her defasında insanlığının gereğini yerine getirmiştir.  Suriye rejimi ve destekçilerinin son dönemde İdlib şehrini ele geçirmeye yönelik hamlesiyle şehrin merkezi ve kırsalı adeta can pazarına dönmüş, bombardımanda binlerce kişi yaşamını yitirmiştir. Yoğun bombardıman sebebiyle İdlib’in güneyinden kuzeyine yoğun bir göç başlamış ve Aralık 2019’dan bu yana yüz binlerce insanın Türkiye sınırına göç etmek zorunda kaldığı görülmüştür.  Can havliyle yanına hiçbir eşyasını alamadan sınırımıza doğru göç etmek zorunda kalan, birçoğu yalın ayak, ağır kış şartlarına rağmen düzgün bir kıyafeti, yiyecek bir yemeği, barınacak bir sığınağı olmayan bu kardeşlerimiz bir kez daha insanlığımıza ve kardeşliğimize müracaat ediyor.”

Kendilerine destek olanlara teşekkür etti

Başkan Acar, “Gelin hep birlikte kapımızda yardım elimizi bekleyen yüz binlerce mazluma bu soğuk kış günlerinde el uzatalım. Kimi hayırsever sıcak bir ev, bir Çadır, Kimi hayırsever aş ve giysi ikram ettiler. Biz de Gölcük Din Görevlileri el ele İdlib Halkına desteğe! diye “1 Çuval Un da Senden Olsun “ kampanyası başlattık ve hamdolsun bugüne kadar iki tır (900 Çuval), gıdanın temeli olan “Un” satın alarak katkıda bulunmak amacıyla bugün itibariyle yaklaşık bir ay önce başlattığımız kampanyamızı sonlandırıyor, önümüzdeki Çarşamba günü Hatay-Reyhanlı gümrük kapısından geçiş yaparak tampon bölgesinde Türkiye Diyanet Vakfı görevlilerine gönül rahatlığıyla teslim etmek üzere bugün yönetim kurulu başkanı olarak ben, yönetim kurulu üyelerimizden Merkez Camii İmam-Hatibi Mehmet Usta ve müftülük personeli, aynı zamanda yönetim kurulu üyemiz Sinan Keleş ile yola çıkıyoruz. Özverili bir şekilde bizlere desteklerini esirgemeyen başta İlçe Kaymakamımız Sayın Cengiz Karabulut’a, Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’e, İlçe Müftümüz Sayın İlyas Öztel’e, Hayırsever halkımıza ve Tüm Din Gönüllüsü Görevlilerimize teşekkür ediyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun” diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.