DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

AK Parti Kocaeli Teşkilatları DEPREMZEDELERİN YANINDA

AK Parti Kocaeli Teşkilatları

DEPREMZEDELERİN YANINDA

AK Parti Kocaeli Teşkilatları Elazığ’lı depremzedelere yapılan yardımlarla ilgili AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı binası önünde Vekil Katırcıoğlu’nun katılımıyla açıklamada bulundu. Başkan Seymen yaptığı açıklamada, partililere ve Gölcük halkına yaptıkları yardım için teşekkür ederek, ‘Gölcük görevini yapmıştır’ dedi.

Gerçekleştirilen basın açıklaması programına AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve tüm birimler katılım sağladı.

 “Acılar paylaştıkça azalır”

Gerçekleştirilen basın toplantısında ilk söz alan AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında, “ 17 Ağustos 1999 büyük deprem felaketini en ağır şekilde yaşamış bir şehrin evlatları olarak 24 Ocak’ta saat 20.55’te Elazığ’ın Sivirce İlçesinde meydana gelen ve Malatya’da da can ve mal kaybına neden olan depremin acılarını paylaşmaya devam ediyoruz. Devletimiz, bu büyük acının yaşandığı andan itibaren olay yerinde yaraları sarmaya, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına merhem olmaya çalışıyor. Türkiye, bu büyük deprem felaketinde ne kadar aziz bir millet olduğunu bir kez daha gösterdi.  Canımız nerede yansa, orada 80 milyon olduğumuzu bir kez daha ispatladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden olay yerinde depremzedelerin ve arama-kurtarma ekiplerinin yanındaydı. Acılarını paylaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, iki saat sonra ulaştıkları deprem merkezinden son insanımız enkaz altından çıkarılana kadar, son yaralımız hastanede tedavi altına alınana kadar, son depremzedemiz geçici de olsa kendine bir barınma yeri bulana kadar bölgeden ayrılmadan vatandaşıyla, personeliyle omuz omuza çalışmalara devam etti. Rabbimden elbette böyle büyük felaketlerden milletimizi ve insanlığı korumasını ve bir daha yaşatmamasını diliyorum.  Acılar paylaştıkça azalır” dedi.

Seymen, ‘Devletimiz ilk andan itibaren deprem bölgesinde gerekeni yaptı, yapıyor’

Sözlerine devam eden Başkan Seymen, “Bütün bunlar aslında depremle ilgili ülkemizin ne kadar yol aldığını gösteriyor. Şimdi Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde ilimizde de Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi kurulması için harekete geçildi. Yapacak daha çok işimiz var. Ancak bu birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, acının yaşandığı yerde 80 milyon olarak yüreklerimiz çarptıkça bütün bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Devletimiz ilk andan itibaren deprem bölgesinde gerekeni yaptı, yapıyor. Ancak bu işin bir de sosyal boyutu var. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimizin maddi-manevi yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla AK Parti Genel Merkezimiz bir yardım kampanyası başlattı. Bugün bütün il ve ilçe teşkilatlarımız gönüllülük esasıyla bölgedeki depremzedelere bağışlanmak üzere maddi yardım kampanyası yapıyor. Ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetim kurullarımız, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, ana kademe mahalle başkanlarımızla birlikte bu yardım kampanyasını gerçekleştiriyoruz. Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek, depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Büyük bir duyarlılıkla yardım yaptılar

Başkan Seymen son olarak, “ Değerli arkadaşlar hepimizin bildiği gibi deprem olduktan sonra biz Belediye Başkanımız meclis üyelerimiz ilçe yönetimi olarak pazartesi günü deprem bölgesindeydik. Acıları paylaşmak istedik. En iyi Gölcük olarak biz biliriz. Biliyorsunuz asrın felaketini yaşadık ve deprem kampanyalarında akabinde Gölcük Belediyemizin önderliğinde Kızılay ve AFAD ile birlikte bu üçüncü yardımımız olacak. Hem maddi hem de erzak konusunda ellerinden geleni yapan Gölcük Halkımız çok teşekkür ediyorum. Büyük bir duyarlılıkla yardım yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Bizde genel merkezimizin yapmış olduğu talimatlar ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu yardımı hep beraber sizlerin desteğiyle yaptık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.

Vekil Katırcıoğlu, ‘Gölcük dün olduğu gibi bugünde yardımlarıyla örnek olmaya devam etmektedir’

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu yaptığı konuşmada, ’17 Ağustos 1999 Asrın Felaketini çok iyi bilen Gölcük bugün Elazığlı kardeşlerinin yanında olarak, onları zor günlerinde yalnız bırakmamıştır. Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki deprem sonrasında Gölcük halkı Elazığlı depremzedelerin acılarını kendi acıları gibi bilmiş ve kardeşlerine yardım eliniz uzatmıştır. Gölcük dün olduğu gibi bugünde yardımlarıyla örnek olmaya devam etmektedir. Depremzede kardeşlerimize yardımlarını esirgemeyen tüm partili kardeşlerime ve Gölcük halkına sonsuz teşekkür ediyorum’ dedi. 

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.