DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Atatürkçü Düşünce Derneği Muammer Aksoy’u unutmadı

Atatürkçü Düşünce Derneği Muammer Aksoy’u unutmadı

Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şubesi düzenlediği etkinlikle Kurucu Genel Başkanları Prof. Dr. Muammer Aksoy’u ölüm yıldönümünde andı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şube üyeleri dernek binasında bir araya gelerek Kurucu Genel Başkan Prof. Dr. Muammer Aksoy’u 30. ölüm yıldönümünde rahmetle andılar. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş yaptığı konuşmada şunları söyledi: “1989 yılında kurulan derneğimizin kurucu genel başkanı olan Prof.Dr. Muammer Aksoy, bağımsızlıktan, çağdaşlıktan, laiklikten ödün vermeyen, kısacası ATATÜRKÇÜLÜĞÜ ölümüne savunan, devrimci, demokrat kişiliği ile de bizlere örnek olmuş, ülkemizin yetiştirdiği ender aydınlardandı.Derneğimizi arkadaşlarıyla kurmasının üzerinden bir yıl bile geçmeden 1990 ylılında evinin önünde düzenlenen hain bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Prof. Muammer Aksoy’u rahmetle ve minnetle anıyoruz. Hayatlarını kaybeden diğer aydın insanlar olan Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu ve katledilen diğer birçok aydın gibi Muammer Aksoy’un katilleri ve azmettiricileri ne yazık ki bulunup cezalandırılamadı.

NEFRETLE KINIYORUM

Bu arada son günlerde yaşanan bir olaya daha değinmek istiyorum:Ulu önderimiz Atatürk geçeceği yere serili Yunan bayrağını görünce sebebini sormuştu. “Yunan Kralı İzmir’e geldiğinde yere serilen Türk bayrağını çiğneyerek girdi” demeleri üzerine “Yunan Kralı hata etmiş. Bayrak bir milletin onurudur. Ben bu hatayı tekrarlamam” diyerek bayrağı kaldırtmıştı. Buna karşılık Avrupa Parlamentosu’nda bayrağımızı yırtma cüretini gösteren küstah Yunan milletvekilini nefretle kınıyorum. Sözlerimi sona erdirirken kurucu genel başkanımız Muammer Aksoy’u rahmetle ve minnetle anarken, ondan aldığımız Atatürkçülük bayrağını siz üyelerimizle birlikte yılmadan, bıkmadan, usanmadan dalgalandıracağımıza söz veriyorum” dedi.

Daha sonra ADD Gölcük Şube Gençlik Kolu üyeleri Sanem Akpeçe ve Ecenaz Özkeskin. Prof. Dr. Muammer Aksoy’un hayatını anlatan yazılar okudular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.