DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar, ‘GÖLCÜK’TE DÖNÜŞÜM BİR AN ÖNCE YAPILMALI’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, parti binasında bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Akpınar, “Milletimiz, büyük bir birlik ve kardeşlik örneği gösterdi ” dedi.

Akpınar, ‘Filistinli kardeşlerimizin yanındayız’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, parti binasında ülke gündemi hakkında düşüncelerini dile getirdi. Başkan Akpınar, konu hakkında yaptığı açıklamada “Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün İsrail’in hakimiyetine bırakılması, kabul edebileceğimiz bir durum değil. ABD ve İsrail’in, hem Filistin hem de İslam dünyasını yok sayarak yaptıkları anlaşmayı hakaret olarak kabul ediyor ve tamamen reddediyoruz. İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı var. Rusya ve Esed rejimi, İdlib’de masum sivilleri hedef alıyor. Oradan Türkiye sınırına ciddi bir göç yaşanmakta. Suriye’deki iç savaşın bir an önce bitmesi ve Suriye’nin siyasi çözüme kavuşarak toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesi gerekiyor. Filistin’de, başkenti Kudüs olan tam bağımsız Filistin devleti kurulup Mescid-i Aksa tamamen özgür bir hale gelene kadar mücadelemiz devam edecek. Sonuna kadar Filistin ve Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

Allah birliğimizi daim etsin

Sözlerine devam eden Başkan Akpınar, “Milletimiz, büyük bir birlik ve kardeşlik örneği gösterdi. Allah birliğimizi daim etsin. Devletimiz, bu depremde gerçekten vatandaşımıza, bölgeye inanılmaz bir biçimde sahip çıktı. Bu milletin bir mensubu olmaktan mutluyum ve gururluyum. Depremin ardından devletin bütün kurum ve kuruluşları ile muazzam bir bütünlük gerçekleştirildi. Hem enkaz altındakilerin çıkarılması, hem yaraların sarılması hem de açıkta kalan vatandaşlarımızın korunması anlamında inanılmaz bir müdahale oldu. Bütün yetkililere bu özveriden ötürü teşekkür ediyorum. Elazığ’da, keşke deprem olmadan yapılabilseydi, binaların güçlendirilmesi ve kentsel dönüşümün bir an önce yapılması lazım. Özellikle köylerde kerpiç evler var. Süratle bunun üzerine gidilmesi lazım” dedi.

 ‘Oradaki durumu kendileri gördü’

Açıklamasına son veren Başkan Akpınar, “Aynı zamanda kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu yerinde gören Gölcük yöneticilerimize ve devletimize, Gölcük için ne zaman adım atılacağı, projelerin ne zaman hayata geçirileceği konusunda, Gölcük Belediyesi’nin bu depremi de örnek göstererek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na baskı yapmasını ve dönüşüm projesinde bir an önce adım atılmasını istiyoruz. Oradaki durumu kendileri gördüler. Aynı zamanda Gölcük’te depremden korunmak için atılacak adımları kamuoyu olarak öğrenmek istiyoruz. Biz Büyük Birlik Partisi İl Teşkilatı olarak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut ve yönetimi ile görüştük. Bununla alakalı olarak kendilerinin yaptığı çalışmaları, belediyelerimize teslim edeceğiz. Depremle alakalı tüm önlemlerin alınmasını istiyoruz” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.