DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Esnaf Kefalet 2020’de de esnafın yanında 22 ESNAFA 805 BİN TL KREDİ

Esnaf Kefalet 2020’de de esnafın yanında 22 ESNAFA 805 BİN TL KREDİ

Esnaf Kefalet 2020’de de esnafın yanında

22 ESNAFA 805 BİN TL KREDİ

Kocaeli Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, 2020 yılında da esnaflarında yanında olduklarını ifade ederek 2020 yılının ilk ayında 22 esnafa 805 Bin Lira kredi verdiklerini ifade etti.

2020 yılında da Gölcük esnafını yanında olmaya devam edeceklerini açıklayan Kocaeli Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, 2020 yılının ilk bir buçuk ayında 22 esnafsa 805 Bin Lira Kredi verdiklerini açıkladı. Başkan Mısırlıoğlu ayrıca senelik faiz oranlarının %4,5 olarak düzenlendiğini açıkladı.

Yıllık faiz oranları %4.5 olarak düzenlendi

Kocaeli Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu yaptığı açıklamada, “Kocaeli Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak 2020 yılında da esnafımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Biz esnaf dostu, her halükarda esnafa yardım eden bir kooperatifiz. Kredi almaya uygun  esnafa kredi vermekteyiz. Bu bağlamda gerekli başvuruları yapan esnaflarımızın krediye uygun olup olmadıkları incelendikten sonra gerekli olan kredi miktarını vermekteyiz. Ayrıca 2020 yılında kredi faiz oranlarında bir düzenleme yapıldı ve yılık kredi faiz oranları %4.5 orak düzenlendi. Bu oran yeni kredi alan esnaflarda geçerli olacaktır” dedi.

Faiz oranı yeni kredi alanlarda geçerli

Şartları uygun esnaflara 10 yıla kadar kredi imkanı sunduklarını ifade eden Başkan Mısırlıoğlu, “  Kocaeli Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak kredi faiz oranları 2020 yılında % 4.5 olarak düzenlendi. Bilindiği gibi geçen sene faiz oranları %5, daha sonra %8 ve en son %6’da sabitlenmişti. Bu seneki düzenleme ile % 4,5 olarak düzenlendi. Yalnız bu durum yeni kredi alanlarda geçerli olup geçtiğimiz yıllarda kredi alan esnafı kapsamıyor. Fakat gelen yeni bir yazı ile eski kredi çekenlerde bu faiz oranından yeni bir düzenleme şansları olacak. Şu anda yazının gelmesini bekliyoruz. Olumlu bir yanı gelmesi halinde bir önceki yıllarda kredi çeken esnaflarımıza da bu uygulamayı yapabileceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.