DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Etkili olan fırtına balık piyasasını olumsuz etkiledi HAMSİ 35 LİRA’YA YÜKSELDİ

Etkili olan fırtına balık piyasasını olumsuz etkiledi

HAMSİ 35 LİRA’YA YÜKSELDİ

Geçtiğimiz akşam etkili olan aşırı yağış ve fırtına nedeniyle birçok balıkçı teknesi denize açılamadı. Denize açılan balıkçılarda beklediği balığı yakalayamayınca balık fiyatları yükseldi. Hamsinin fiyatı 35 Lira’ya çıktı.

Havaların düzelmesiyle fiyatların düşmesi bekleniyor

İlçemizin en çok tercih edilen balıkçılarından biri olan ve uzun zamandır Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler Balık Lokantası İşletmecisi Mehmet Ali Kurtuluş ve oğlu Emrah Kurtuluş yaptıkları açıklamada, bu durumunu geçici olduğunu ve balık fiyatlarının en kısa zamanda eski seviyelere gelmesini beklediklerini ifade ettiler. 

“Birçok tekne denize çıkamadığı için balık az çıktı”

Kardeşler Balık Lokantası İşletmecisi Mehmet Ali Kurtuluş ve oğlu Emrah Kurtuluş yaptıkları açıklamada, “ Balık fiyatları hava şartlarından dolayı bugün biraz yüksek. Bunun nedeni de gece etkili olan fırtına nedeniyle birçok tekne denize çıkamadığı için balık az çıktı. Tabi bunlar günlük durumlar ve hava şartları düzeldiği zaman daha çok tekne denize açılacak ve daha fazla balık çıkmasıyla fiyatlar mutlaka düşecektir. Önünüzdeki günlere balığın daha çok çıkmasıyla fiyatlarının düşmesini temenni ediyoruz. Her ne kadar balık fiyatları yüksek olsa da vatandaşların hafta en az 2 gün balık yemeklerini tavsiye ediyoruz. Bu ay yenilebilecek en güzel balık Hamsi, İstavrit, Barbun ve Karadeniz Mezgit diyebiliriz. 

Rizeli Kardeşler’de Balık Fiyatları

Karadeniz hamsi 20-35 lira,mezgit 30 lira, istavrit 30 lira, levrek 35 lira, tekir 35 lira, yerli somon 35 lira, zargana 25 lira, çupra 35 lira, turna mezgit 50 lira, Norveç somon 80 lira, barbun 60 lira, sarı kanat 80 lira, alabalık (tane) 8 lira, İthal uskumru (tane) 10 lira.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.