DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel, REGAİP KANDİLİNİ ANLATTI

Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel,

REGAİP KANDİLİNİ ANLATTI

Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel, 3 ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’ni ve Regaip kandilinde yapılacak ibadetleri anlatarak, tüm Gölcük halkının  Regaip Kandilini kutladı.

 “Yüce Allah’ın rahmeti, bu gecelerde mü’minler üzerine yağmur gibi yağar”

Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel yaptığı açıklamada, “Müslümanlar olarak dini hayatımızda büyük yeri olan maneviyat iklimi üç aylara girmenin sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz. Üç ayların feyiz ve bereketi içindeki kandillerle taçlanmaktadır. Bu kandillerden ilki de 27 Şubat Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gecedir. Üç Aylar, Kamerî Takvime göre, Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu aylar, rahmet dalgalarının başladığı, mânevî huzur ve sükunun kalplere doğduğu, ilâhî rahmetin coştuğu aylardır. Bu aylar girince, mü’minlerin ruhlarını mânevî bir hava kaplar, bu mübârek aylar içerisinde öyle feyizli ve bereketli geceler vardır ki, Yüce Allah’ın rahmeti, bu gecelerde mü’minler üzerine yağmur gibi yağar.


“Regaip Kandili, Allah Teâlâ’nın kullarına bol bol bağışta bulunduğu gecedir”

Recep ayı geldiğinde Peygamber Efendimiz (S.A.V) bol bol , Allah’ım  Receb ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” diye dua etmiştir. Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili, Allah Teâlâ’nın kullarına bol bol bağışta bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok ecir verdiği bir rağbet gecesidir. “Regaip” kelime olarak rağbet olunan şey ve büyük ikram anlamına gelmektedir. Üç aylardan ilki olan Recep ayının mânevî değerine Kur’an-ı Kerim’de ve Hz. Peygamber’in hadis-i şeriflerinde işaret buyrulmuştur. Tevbe Sûresi’nin 36. âyetinde şöyle buyrulmaktadır: “Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. İşte bu, Allah’ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin…” Yaratıcımız, bize çok merhametli. Bizim mutluluğumuz için hayrı da, şerri de sebep kılıyor. Hayır veriyor, şükredeni mükâfatlandırıyor. Şer veriyor, sabredeni mükâfatlandırıyor. Kur’ân bunu, “Belki sevmediğiniz şey, hakkınızda hayırlıdır” âyetiyle ilân ediyor” dedi.

“Bu gecelerde Duâlara daha çok icabet olmakta, niyazlar reddedilmemektedir”

İlçe Müftüsü İlyas Öztel sözlerinin devamında, “Bu üç aylarda ve üç ayların içinde bulunan muhtelif gün ve gecelerde rahmet-i Rahman’ın daha coşkulu bir rahmet ve daha büyük bir şefkatle bizi sardığı, bize yöneldiği, bu gün ve gecelerin mânevî yükselişimiz için, günahlarımızdan arınmamız için, tövbe ve istiğfar etmemiz için ve makbul bir kul olmamız için daha münbit ve daha verimli bir zemin teşkil ettiği konusunda çok sayıda bilgi mevcut. Başka zamanda bire on sevap getiren ibâdetler, bu aylarda, bu gün ve gecelerde bire yüz, bire yedi yüz, bire bin, bire on bin, bire yirmi bin, bire otuz bin mânevî kazanca vesîle olabilmektedir. Duâlara daha çok icabet olmakta, niyazlar reddedilmemektedir. “Şaban ayı, Receple Ramazan ayı arasında bulunan, insanların çoğunun değerini bilmediği bir aydır. Onda kulların amelleri Allah’a arz edilir. Ben amelimin ancak oruçlu iken Allah’a arz edilmesini isterim” dedi.

Camilerde Regaip Kandili programları yapılacak

Öztel son olarak, “Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin, aziz milletimizin ve Gölcük halkımızın Mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyor, üç aylarımızın ve Regaib kandilimizin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Regaip Kandili münasebetiyle ilçemize bağlı camilerimizde Regaip kandili programlarımız olacaktır. Regaip Kandili programlarımız başta Gölcük Merkez Camii olmak üzere Tevfik Hoca Camii, Çiftlik ulu Camii, Değirmendere Merkez Cammi, Kervansaray Camii ve Kuba Camilerimizde genel katılımlı programlar yapılacak olup, yine aynı şekilde ilçemize bağlı bütün camilerimizde programlar olacaktır” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.