DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük’te 10 ayda 35 hasarlı bina yıkıldı HELAL BAŞKAN SEZER’E

Gölcük’te orta hasarlı ve hala onarılmamış binaların yıkılması kararlı bir şekilde devam ediyor. İlçemizdeki kentsel dönüşüm çabalarını yoğun bir şekilde sürdüren belediye başkanı Yıldırım Sezer’in de kararlı davranması binaların yıkımını bizzat yerinde incelemesi vatandaşlar tarafından da olumlu bir şekilde karşılanıp takdir görüyor.

 Türkiye’de sürekli depremleri konuşuyoruz. Büyük acılar yaşıyoruz. Daha bir ay önce Elazığ’da 5,8’lik bir deprem felaketi yaşadık. 41 vatandaşımızın hayatına mal olan binlerce insanımızın yaralandığı depremin acısı henüz tazeliğini korurken dün de İran’ın Hoy kentinde meydana gelip Van’ın Başkale ilçesini vuran ve 8 kişinin hayatını kaybettiği acı bir olayla karşılaştı. Dolayısıyla Gölcük’te yeni üzüntüler yaşamamak için orta hasarlı olup güçlendirmesi yapılamayan binaların yıkılması önemli. Belediye ekipleri bu konuda yoğun bir mesai harcıyorlar. 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren Gölcük’te yıkılan binaların sayısı bugün gerçekleşecek olan 2 yıkımla birlikte 35 olacak. Gölcük Belediye Başkanı Yıldırım Sezer konuyla ilgili şunları söyledi “Gölcük’te bulunan ve onarımı yapılamayan orta hasarlı binaların yıkımına kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu çalışmalarımız aralıksız olarak sürecek. Sadece orta hasarlı binalar değil aynı zamanda metruk binaların da yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi. Vatandaşların da belediyeye bu konuda destek vermesi ve başkanın kararlı tutumundan olması Gölcük Belediyesi’nde memnunlukla karşılanıyor. Vatandaşlar görüşlerinde şöyle ifade ediyorlar “17 Ağustos 1999 depremini biz yaşadık. Acılarını unutmamız mümkün değil. Kimsenin de bu acılardan ders çıkarmayıp sorumsuzca davranmalarını kabul etmiyoruz. Başkan Ali Yıldırım Sezer’i 10 aydır kararlı bir şekilde devam eden yıkım çalışmaları nedeniyle kutluyoruz. Kendisinin her zaman yanınayız. Çünkü bütün  bunlar hem Gölcük’ün sağlıklı bir kent olması hem de bir daha yaşanmaması adına yapılıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.