DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te ambalaj atıkları düzenli aralıklarla toplanıyor GERİ DÖNÜŞÜM İLE AĞAÇLARIMIZI KORUYALIM

Gölcük’te ambalaj atıkları düzenli aralıklarla toplanıyor

GERİ DÖNÜŞÜM İLE AĞAÇLARIMIZI KORUYALIM

Gölcük Belediyesi ambalaj atık toplama aracı ile özellikle mağazaların ambalaj atıklarını toplayarak geri dönüşüme kazandırıyor. Yapılan bu uygulama ile hem çevre temizliği sağlanmış oluyor hem de toplanan kartonlar geri dönüşüme gittiği için fazla ağaç kesiminin önüne geçilmiş olunuyor.

Ambalaj atıklarını toplayarak geri dönüşüme kazandırılıyorlar

İlçemizde geri dönüşüm kategorisine giren atıklar (kağıt, plastik, cam, metal vb.) ambalaj atığı toplama aracı ile toplanmaya devam ediyor. Gölcük Belediyesi Ambalaj atığı toplama aracı ile gün içerisinde özellikle Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan mağazaların ambalaj atıklarını toplayarak geri dönüşüme kazandırıyorlar. Ayrıca ekipler telefon ile gelen istekleri de programlarına ekleyerek en kısa sürede çağırılan bölgedeki atıkları aldıklarını ifade ettiler. Toplanan atıklar ayırma tesislerine götürülüp geri dönüşüm sistemleri sayesinde ekonomiye geri kazandırılıyor.

Gölcüklülerden duyarlı olunması isteniyor

Gölcük Belediyesi ambalaj atık toplama aracı ilçemizde geri dönüşüm kategorisindeki ambalajları toplayan ekipler yaptıkları açıklamada, “ Gölcüklü vatandaşlar ev ve işyerlerinde kullanmadıkları gazete, dergi, defter, kitap, katalog ve kartonları çöpe atmak yerine, bulunduğunuz yerdeki geri dönüşüm kutularına bırakırlarsa bizler de çok rahatlıkla bu atıkları alabiliriz. Biz zaten günlük olarak Amiral Sağlam Caddesi üzerinde ki mağazalara uğrayarak ambalaj atıklarını alıyoruz. Bu konuda bize çok yardımcı oluyorlar. Toplanan bu ambalaj atıkların toplanması ile hem çevremiz temiz kalır hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmış oluyoruz” dediler.  
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.