DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLMEK’TE ÖRNEK KURS MERKEZİ

GÖLMEK’TE ÖRNEK KURS MERKEZİ

Gölcük Belediyesi Yenimahalle Konağı’nda hizmet veren GÖLMEK kurslarında Usta Öğreticiler Yasemin Yazıcıoğlu Demircan, Figen Kurt, Melek Biçer ve kursiyerler kurs merkezinde adeta harikalar yaratıyor. Kurs Merkezine ilgi her geçen gün çığ gibi artarken, kursiyerler GÖLMEK’ten oldukça memnun. Kursiyerler GÖLMEK’le hem eğitim görüyor hem de farkındalıklarını çoğaltıyor.

Demircan, ‘Hedefimiz farkındalıklarımızı çoğaltmaktır’

GÖLMEK Kursları El Sanatları Usta Öğreticisi Yasemin Yazıcıoğlu Demircan, yaptığı açıklamada, ‘Ben kursiyer olarak başladığım bu yolculuğuma, şu an usta öğretici olarak devam etmekteyim. 1 Kasım 2018 tarihinde açılan GÖLMEK Yenimahalle Konağı’nda 150’ye yakın kursiyerle farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Kadınlarımızın aile bütçelerine olan katkılarını üst seviyelere çıkarmayı amaçlıyoruz. Merkezimizde kadınlarımıza sadece nakış yapmayı değil, sosyal hayatın içine daha fazla katılmalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda kadınlarımıza okuma yazma kursları açtık. Gençlerimize ve çocuklara ulaşmayı, onların sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz farkındalıklarımızı çoğaltmaktır. GÖLMEK’te bir sınıfımız El Sanatları Bölümü, iki sınıfımız Giyim Bölümünden oluşuyor. Kurs Merkezimizde iki Giyim Bölümü Hocamız, bir El Sanatları Hocamız olmak üzere toplam 3 hocamız bulunmakta.  Kursiyerlerimize El Sanatları kurslarını ben, Giyim Bölümü kurslarını da Melek Biçer ve Figen Kurt hocalarımız vermektedir. Şunu net söyleyeyim kurslarımıza talep çok fazla. Bunun da mutluluğunu yaşıyoruz’ dedi.

‘Kurs Merkezimizde senlik benlik değil, biz anlayışı var’

Sözlerine devam eden Demircan, ‘Biz burada 3 hocamızla muhteşem bir sosyal ve toplumsal fayda yaratmaya çalışıyoruz. GÖLMEK olarak okuma ve yazma kursları açtırdık. Buraya sadece kadın kursiyerlerimiz değil, çocuklar da geliyor. Ve onlar bizim kurslarımızın yüzü oldular. GÖLMEK’te sadece kadınlara yönelik kurslar değil, bölgedeki gençlerimizi ve çocuklarımızı uyuşturucunun tehlikelerinden koruma konusunda da mücadele ediyoruz. Bu yüzden burası diğer kurslara benzemiyor. Hocalarımızla ve kursiyerlerimizle bir araya geldiğimizde senlik benlik anlayışı yok. Biz anlayışı var. Ayrıca biz bu kurs merkezini açarken alışılagelmiş kurslar gibi olsun istemedik. Biliyorsunuz ki bizim Geleneksel Türk Kültüründen gelen bir özelliğimiz var. Burada da bunu gerçekleştiriyoruz. Herkes gönlünden geldiğince bir işin ucundan tutuyor. Arkadaşlarımız gönülleriyle işlerini yapıyor. Buradaki her arkadaşım bizim için çok değerli’ dedi.

Destek veren herkese teşekkür etti

GÖLMEK Kursları El Sanatları Usta Öğreticisi Yasemin Yazıcıoğlu Demircan,’Bize desteklerini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’e teşekkür ediyorum.Sayın Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer olaylara kişisel değil, toplumsal fayda olarak bakar. Kurs merkezimizde bulaşık makinemizden, buzdolabımıza kadar her şey var. Ayrıca kurlarımıza sadece bu mahalleden değil, diğer bölgelerden de talep var. Kursiyerlerimizin yoğun olarak üst katın yapılması konusunda istek var. Bu konuda kursiyerlerimizin talebi çok yoğun’ diyerek açıklamalarını tamamladı.    

Kurt, ‘Hanımlar yeri geliyor eve gitmek istemiyor’

Giyim Bölümü Usta Öğreticisi Figen Kurt, GÖLMEK hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Burada gerçekten çok güzel bir ortamımız var. Hanımlar yeri geliyor eve gitmek istemiyor. Haftada bir gün kurslarımıza katılmak isteyenler beş gün gelmek istiyor. Bizde onlarda çok mutluyuz. GÖLMEK kurslarını ilçemize kazandıran herkese sonsuz teşekkür ediyoruz’ dedi.

Biçer, ‘Burada çok güzel bir birliktelik var’

Giyim Bölümü Usta Öğreticisi Melek Biçer, ‘Kursiyerlerimizden bize gelen talepleri yerine getiriyoruz. Burada çok güzel bir birliktelik var. Yaz aylarında bile kurs açıyoruz. Kurslarımıza talep çok fazla. İnşallah kurs sonunda sergilerimizde olacak. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz’ diye konuştu.

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.