DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İşeri, ‘Deprem gerçeği ortada, hazırlıklı olmalıyız’

İşeri, ‘Deprem gerçeği ortada, hazırlıklı olmalıyız’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve yeni yönetimi kongreden sonra ilk haftalık toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel’de katılım sağlayarak, İşeri ve Yönetimini tebrik etti.  İşeri, ülkemizde yaşanan depremlere dikkat çekerek, ‘Depreme mutlaka hazırlıklı olmalıyız’ dedi.

 ‘Depreme hazırlıklı olmalıyız’

Başkan İşeri, “Kongremizin ardından yeni yönetimimle çalışmalarımıza hemen başladık. Yeni yönetimimle partimiz için daha güzel işler yapmaya gayret edeceğiz. İnşallah daha da mutlu olacağız. Sağolsun Sayın Vekilimiz Tahsin Tarhan ve değerli dostlarımız bizi tebrik ettiler. Birlikte çok çalışıp, partimizi iktidara taşıyacak önemli çalışmalara imza atacağız.Ülkemizde depremler sürüyor. Neredeyse her gün bir ilimiz sallanıyor. İran sınırında olan deprem, Van’da da etkili oldu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bizler önlem almalıyız. Türkiye olarak deprem bölgesindeyiz. Van’da olur, İstanbul’da olur. Manisa sürekli sallanıyor. Elazığ’da da bir deprem oldu. Japonya her gün, şiddetli depremlerle sallanıyor ama etkileri az oluyor. Bina öldürüyor diyorlar. Bununla ilgili de önlem alınması gerekiyor. Kavaklı’da imara açılan arsalarda 3 kat çıkılabiliyor. Müteahhitler kurtarmıyor diye 3 kata sıcak bakmıyor. Önce insan sağlığı düşünülmeli. Kural 3 katsa 3 kat ile işler yapılmalı. Biz bunların yüzünden yıkımları görüyoruz. Bu yıkımlar da insan ömrünü alıyor. Önce insan diyoruz. İnsana değer verilmeli. Doğal afet her zaman olabilir. Bizim önlem almamız lazım” dedi.

Kıdem tazminatının mevcut haliyle kalmalı

CHP Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, “Kıdem tazminatının fona devri konusu eskiden de vardı. Şimdi yeniden ortaya çıkarıldı. Senelerdir bu durumu anlatıyorlar. Arkadaşlarımızın bir kısmı, tazminatlarını tehlikeye atmamak adına emekli oldular. İşten kendiniz çıkarsanız hak talep etme imkanınız yok. Ancak işveren işten çıkarırsa kıdem tazminatı alınabiliyor. Kıdem tazminatı, işçilerin geleceğini koruyor. Bu açıdan gerçekten büyük bir önemi var. Kıdem tazminatının mevcut haliyle kalması, her çalışan açısından faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.