DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kaymakam Karabulut vatandaşla buluşma toplantısında önemli konulara değindi

Kaymakam Karabulut vatandaşla buluşma toplantısında önemli konulara değindi

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, geçtiğimiz günlerde Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi’nde vatandaşla buluşma toplantısını gerçekleştirdi.

O günkü sıkıntıları, acıları bilen insanlarız

Kaymakam Karabulut, yaptığı konuşmada şunları belirtti: “24 Ocak’ta Elazığ’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem hepimizi derinden yaralamıştır.  Bu depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, canımız yanmıştır. Ülkemizi Elazığ’da ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Doğal afetler, ülkemizin bir gerçeği. Böyle bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemizin çok küçük bir bölümü hariç, yüzde 90’ın üstündeki bölümü maalesef deprem riski taşıyan bir coğrafya. Bunun en acı örneğini de bizler, Gölcük olarak 1999 yılındaki depremde bizzat yaşadık. O günkü sıkıntıları, acıları bilen insanlarız. İnsanoğlu, henüz doğanın afetlerini bilme, bertaraf etme şansına sahip değil. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin henüz böyle bir teknik gelişmedi. Bu durumda yapabileceğimizin en iyisi, depreme hazırlıklı olmak” diye konuştu.

‘Depreme her an hazırlıklı olmalıyız’

Kaymakam Karabulut, depreme her an hazırlıklı olmamız gerektiğini ifade ederek, “Depreme hazırlıklı olmanın en önemli unsuru, binaların sağlıklı ve dayanıklı olması, eksik olan kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde tamamlanmasıdır. Deprem konusunda herkesin bildiği temel hususlar var. Deprem değil, bina öldürür. Bunun son örneğini de Elazığ’da meydana gelen depremde gördük. Bir tarafta bina sağlamken yanındaki bina yıkılmış. Bu bilinçle hareket etmek suretiyle binaların depreme dayanıklı bir şekilde yapılması, en önemli unsurdur. Sonrasında kişisel bazda alınacak tedbirler var. Onun eğitimini de her alanda yapıyor ve gerçekleştiriyoruz. Esas olan, depreme dayanıklı binaların inşasıdır. Bu anlamda ümit ediyorum ki çalışmalar hız kazanır ve olası bir afetten en az zayiatla kurtulma noktasında gelişme kaydederiz” ifadelerini kullandı.Kaymakam Karabulut, “İlçemizdeki bazı STK’lara, belediyemize teşekkür etmek istiyorum. Depremin acısını yaşamış bir ilçenin fertleri olarak hemen bir reaksiyon gösterdiler. Başta ilçemizde konuşlu olan GESOTİM olmak üzere Kızılay ve belediyemiz, oradaki insanlara yardımcı olabilmek, yaraları sarabilmek, ellerinden geldiğince katkı sağlayabilmek amacıyla organize oldular. Deprem bölgesine gittiler. Oradaki vatandaşlarımıza, burada elde ettikleri deneyimleri aktardılar. Hiç olmazsa manevi destek vererek oradaki insanlarımızın sıkıntılarını hafifletmek babında gayret sarf ettiler. Ben kendilerine, bu özverili çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Muhakkak katkıları olmuştur. Oradaki insanlarımızın yaralarını sarabilmek için her şeyi seferber ettiler. Onları kutluyorum”  dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.