DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kocaman, ‘Gölcük’te Kentsel Dönüşüm planları için acele edilmeli’

Kocaman, ‘Gölcük’te Kentsel Dönüşüm planları için acele edilmeli’

Kocaman, ‘Gölcük’te Kentsel Dönüşüm planları için acele edilmeli’

 Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, geçtiğimiz ay yaşanan 6.8 şiddetindeki Elazığ depreminin ardından tekrar gündeme gelen kentsel dönüşümün aciliyetini dile getirerek, Gölcük’te kentsel dönüşüm planları için acele edilmeli” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Kocaman, “Elazığ ve Malatya başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen deprem hepimizi derinden üzdü. Geçmişte olduğu gibi bu depremde de kaybettiğimiz canların acısı hiç unutulmayacak. Ülke olarak deprem kuşağında yaşadığımız gerçeğini kabullenerek daha büyük felaketler yaşanmadan önlem almakta geç kalınmamalı. Şehir planlaması yaparken deprem gerçeğini unutmamalı ve kentsel dönüşüm planlarını hayata geçirmek için acele etmeliyiz. Kentsel dönüşüme can güvenliği gözüyle bakmalı ve insan hayatını ön planda tutmalıyız” dedi.

GÜÇLENDİRME VE YENİLEME ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILMALI

Deprem kuşağında yer alan ülkemizin yüzde 66’sı deprem riski olan alanlardan oluşuyor. Nüfusumuzun yüzde 71’i ise bu alanlarda ikamet ediyor. Ne yazık ki ülkemiz her an yeni bir deprem riski altında. Deprem riskiyle başa çıkabilmek için kentsel dönüşüm planlarını hayata geçirmede kararlı ve acele edilmeli. Ülkemizde şu an acil ve öncelikli dönüştürülmesi gereken 6.7 milyon konut bulunuyor. Bu konutların 1.5 milyonunun 5 yıl içerisinde dönüştürülmesi planlanıyor. Oysa bu zaman çok uzun ve sayı yeterli değil. Gölcük Kentsel dönüşüm çalışmaları ivedilikle tamamlanmalı. Kentsel dönüşüme rant gözüyle değil can güvenliği gözüyle bakılmalı. Özellikle birinci derecede deprem bölgesi olan yerlerin kentsel dönüşümüne öncelik verilmeli. Bunun yanı sıra güçlendirme ve yenileme planları ile bazı yapılar da yıkılmadan depreme dayanıklı hale getirilmeli” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.