DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda gündem Suriyeliler oldu

Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda gündem Suriyeliler oldu

 Gölcük Belediyesi Belediye Meclis Toplantısı’nın Şubat Ayı oturumu geçtiğimiz gün Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. 6 Gündem Maddesi’nin oylandığı Meclis Toplantısında Millet İttifakı ilçemizde bulunan Suriyelilere ait iş yerleri hakkında soru önergesi sundu.  

Tüm Şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okundu

Belediye Meclis Toplantısı’nın Şubat Ayı oturumu Elazığ’da yaşanan Deprem Felaketinde hayatlarını kaybeden kişiler, Şehitlerimiz ve geçtiğimiz gün yaşanan uçak kazasında hayatlarını kaybedenler adına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı.

Gündem maddeleri oylandı

Ocak ayı Meclis Toplantısının 1’inci Gündem maddesi 4 adet Pick-up ( Kamyonet, sürücü dahil 3 veya 6 kişilik) alımı ve T cetveline eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi. 2’nci gündem maddesi olan Yeni Mahallesi Ada 223 Parsel 86 Nolu taşınmazın Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisi oy birliğiyle kabul edildi. 3’üncü gündem maddesi olan Gölcük Merkez Mahallesi Ada:52, Parsel:2’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devri oy birliğiyle kabul edildi. 4’üncü gündem maddesi olan Hisareyn 554 Ada 8 parsel plan tadilatı Komisyon Raporu, komisyondan geldiği haliyle oy çokluğuyla kabul edildi. 5’inci gündem maddesi olan İhsaniye( Çiftlik Mahallesi) 1 ada 13 parsel- 10 ada 1 ve 2 parsel – 13 ada 1,2 ve 3 numaralı parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişiklik teklifi oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. 6’ncı gündem maddesi Gölcük İlçesi Selimiye, Hasaneyn, İhsaniye Mahallerinde belirlenerek Büyükşehir Belediyesince nazım imar planlarına aktarılan Afete Maruz Bölge alan sınırları ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi oy birliğiyle komisyona gönderildi.

Millet ittifakı Suriyelilere ait iş yerlerini denetlenmesini istedi

Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısında dilek ve temenniler bölümünde Millet İttifakı adına Belediye Meclis Üyeleri Emrah Salbacak ve Halit Motor Suriyelilere ait iş yerleriyle ilgili soru önergesi sundular. Sunulan soru önergesinde, “İlçemizde bulunan Suriyeli vatandaşlar artık hepimizin malumu. Bu vatandaşlar bölgemizde kendi ekosistemlerini kurmuş durumdadır. Kendi bakkaI, fırın, kahvehane, ikinci el, kıyafet mağazası, oto kiralama ve hatta ticari taksi gibi çalışan araçları bile mevcuttur. Burada bulunmaları şu an devlet politikası olduğu için birçok konuda elimiz kolumuz bağlı fakat biz Gölcük’ü ve Gölcük halkının haklarını korumak için buradayız. Suriyelilerin halkımızın işlerine el atmaları sadece can sıkıcı değil aynı zamanda can yakıcı bir hal almıştır. Suriyelilerle 2 yerde karşılaşmıyoruz. Biri Gölcük Vergi Dairesi diğeri Gölcük Belediye Veznesi. Sadece belediyemizi ilgilendiren kısımları şöyle. Bu insanlar dükkan açıyor ruhsatı yok, tabela asıyor vergisi yok. Çöp atıyor çevre temizlik vergisi yok.  Aynı konunun bir diğer mevzusu ise bu dükkanlarının tabelaları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Reklam İlan ve Tanıtım yönetmeliği 5. Maddesinin ”O” bendinde yazan ”Tanıtım ve reklam uygulamalarında markalar ve tescilli isimler dışında yabancı dille reklam ve tanıtım konamaz” Yukarıda belirttiğim bu bilgiler ışığında Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’in emirleri dahilinde zabıta ekiplerimizin Suriyeli ve diğer yabancılara ait ruhsatsız işyerleri ile ilgili denetimlerin sıklaştırılması ve tespit edilenlerin ruhsatlandırılması için gerekli rehberliğin yapılması, Arapça tabelaların ve tanıtımların kaldırılması konusunda işlemlerin yapılmasını arz ederim” denildi.

Sezer, “Bu konu sadece bizim Gölcük’ümüzün sorunu değil, Türkiye genelinde ciddi bir mesele”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer soru önergesine cevaben yaptığı açıklamada, “ Millet İttifakı Meclis üyelerine öncelikle teşekkür ederim. Çok önemli ve hassas bir konuya değindikleri için. Biz bu konuyla ilgi  zaten çalışma yapıyoruz ama biraz daha ciddi ve sıkı şekilde çalışma yapıp bunu da sizlere bilgilendireceğiz inşallah en kısa zamanda. Bu konu sadece bizim Gölcük’ümüzün sorunu değil. Biliyorsunuz Türkiye genelinde ciddi bir mesele. Yani oransal olarak bakıldığı zaman Suriyeli nüfusunun çok fazla olmadığını söyleyebilirim. Diğer ilçelerde ve vilayetlerde bu oran çok daha fazla. Özellikle Suriye’ye yakın illerde aşırı fazla bir nüfus var. Bizde son dönemde çok fazla sayıda Suriyeli ilçemize gelmiyor aslında. Mevcut olanlar var.  Hayatın içerisinde artık bu kişiler ve bunlarla ilgi olarak tabi nimet külfet dengesi var. Bizde bu konuyla ilgi inşallah gereğini yapmaya çalışacağız. Bu konuyla ilgi çalışmaları önümüzdeki meclis toplantısında yazılı yada sözlü olarak sizlere ileteceğim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.