DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TÜİK Kocaeli’nin ve Gölcük’ün yaş istatistiklerini açıkladı KOCAELİ 32,3, GÖLCÜK 34,5 YAŞ ORTALAMASINDA

TÜİK Kocaeli’nin ve Gölcük’ün yaş istatistiklerini açıkladı

KOCAELİ 32,3, GÖLCÜK 34,5 YAŞ ORTALAMASINDA  

Türkiye İstatistik Kurumu ortanca (medyan) yaş istatistiklerini açıkladı. 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle Türkiye ortanca (medyan) yaşı 32,4 olarak tespit edildi. Kocaeli’nin ortanca yaşı ise 32,3 olurken, Gölcük’te yaş ortalaması 34,5 oldu.

En yaşlı ve en genç ilçelerimiz belli oldu

2007 yılında 28,3 olan Türkiye ortanca yaşı, geçen 12 yıl sonunda 4,1 yaş artarak 32,4 olarak gerçekleşti. Sinop 40,8 ortanca yaşı ile en yaşlı nüfusa sahip il olurken, Şanlıurfa 20,1 ortanca yaş ile en genç nüfusa sahip il odu. Kocaeli’de durum ise Türkiye ortanca (meydan) yaşı 32.4 iken, Kocaeli’nin ortanca yaşı ise 32.3 oldu. Kocaeli’nin 2007 yılındaki nüfusunun yarısı 28,6 yaşın üzerindeyken, 2019 yılında ise 32,3’e yükseldi. Kocaeli’nin ilçeleri incelendiğinde Kandıra 39,8 ortanca yaşı ile en yaşlı nüfusa sahip ilçe olurken Dilovası ise 26,3 ortanca yaş ile en genç nüfusa sahip ilçe oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.