DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Türkiye’nin gözbebeği THK 95. yaşını kutladı ATATÜRK’ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ

Türkiye’nin gözbebeği THK 95. yaşını kutladı

ATATÜRK’ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ

Türk Hava Kurumu (THK) Gölcük Şubesi 16 Şubat 1925 tarihinde kurulan THK’nin 95. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

Programa katılım oldukça yoğun oldu

Kutlama programına katılım oldukça yoğun oldu. Programa Kaymakam Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulhalik Köse, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Muhtarlar, İlçemizin siyasi parti temsilcileri, ilçemizin STK ve Dernek başkanları, Genç Kanatlar ile çok sayıda davetli katılım sağladı.

Cintaş, ‘Türk Hava Kurumu, 95 yıldır Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemekte ve ilerlemeye de devam edecektir’

Programa 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Akabinde ilk konuşmayı THK Gölcük Şubesi Başkanı Mustafa Cintaş yaptı. Cintaş konuşmasında, ‘THK kamu yararına faaliyet gösteren güçlü, güvenilir ve köklü bir kurum olmanın bilinci ile ülkesinin menfaatini gözeten modern ve şeffaf yönetişim ilkelerini benimsemiş yönetim anlayışı ile hedef ve stratejilerini şekillendirmektedir.THK: Dünyada Ücretsiz Amatör ve Sportif Havacılık Kursları Düzenleyen Tek Kurum olup,Model Uçak,Yamaç Paraşütü,Yelken kanat,Microlight,Paraşüt,Balon,eğitimlerini gençlerimize ücretsiz vermektedir. Ayrıca Türk Hava Kurumu İktisadi işletmeleri ile,Havadan yangın söndürme, Hava ambulans,Hava taksi, Plotaj eğitimleri, Spor ve eğitim uçağı üretimi,Uçak bakım onarım hizmeti vermektedir. 2010 yılında THK’nın tüzüğünde belirtilen amaç ve görevlerin yerine getirilmesi için havacılığı Türk Milletine benimsetmek ve sevdirmek üzere ilmi,  teknik,  ticari,  turistik,  sportif,  havacılık,  eğitim,  sağlık,  kültürel ve sosyal alanda faaliyette bulunmak üzere uzay ve uydu çalışmaları yapmak amacıyla THK Havacılık Vakfı, 2013 yılında ise THK Havacılık Vakfı bünyesinde Türk Hava Kurumu Üniversitesi kurulmuştur.  Ankara/Etimesgut – Eskişehir/İnönü  ve İzmir/Selçuk yerleşkelerinde faaliyetine devam etmektedir. Türk Hava Kurumu, milli bütçeden hiçbir pay almadan Türk halkının destek ve yardımlarıyla havacılık ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.  Söz konusu havacılık faaliyetleri ile gençlerimizin; milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş, iyi vatandaşlar olarak yetişmesine katkıda bulunmaktadır. Türk Hava Kurumu, 95 yıldır Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemekte ve ilerlemeye de devam edecektir. Tüm bu faaliyetleri devam ettirebilmek adına Türk Hava Kurumu Gölcük şubesi olarak bu güne kadar faaliyetlerimize “Merkez Mah. Donanma Cad. No: 38  GÖLCÜK/KOCAELİ adresinde kiralık olan ofisimizde devam etmekte iken son üç yıl içerisinde yaptığımız çalışmalar neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kocaeli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü adına kayıtlı “Merkez Mah. Atatürk Bulvarı No: 121 P149 – 159 Gölcük KOCAELİ adresinde bulunan bu mekanı Türk Hava Kurumu Gölcük Şubesi adına 49 yıllık kullanım hakkına ait tapuyu 11.04.2019 tarihinde almış bulunmaktayız. İçinde bulunduğumuz bu mekan iki bölümden oluşmakta olup, 159 Nolu bölüm Türk Hava Kurumu Gölcük Şubesi . 149 Nolu bölüm İse Model Uçak Atölyesi olarak faaliyet gösterecektir. İşbu mekanın şubemize tahsis edilmesine katkı sağlayan Kocaeli Valimize, Gölcük Kaymakamlarımıza, Gölcük Belediye Başkanımıza, Daire müdürlerime, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu arkadaşlarıma Türk Hava Kurumu Sevdalısı üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şube binamızın Türk Hava Kurumu Camiasına ve Gölcük’lü hemşehrilerimize, Havacılık Sevdalısı Genç Kanatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyet ile yaşıt Türk Hava Kurumunun 95. yılı kutlu olsun’ dedi.

Kaymakam Karabulut, ‘Türk Hava Kurumu eğitimleriyle gerek gençlere gerekse ülkemize önemli katkılarda bulunmaktadır’

Ardından söz alan Kaymakam Karabulut, ‘Bu tür kuruluşlar milli kurumlarımızdır. ‘İstikbal Göklerimizdedir’ sözü bir ülkenin gelişmesine vurgu yapan sözdür. Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu sözün kıymetini çok iyi biliyordu. Gerçekten de gökte yeni teknolojik gelişmeler Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar geliştiğini gösterecektir. Türk Hava Kurumu eğitimleriyle gerek gençlere gerekse ülkemize önemli katkılarda bulunmaktadır. Türk Hava Kurumu Gölcük Şubesi olarak sizler de bu önemli kuruma katkıda bulunmak için yoğun emek harcıyorsunuz. Bende 16 Şubat 1925 yılında Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumunun 95. Yıldönümünü kutluyorum. Bizler her zaman bu güzel kurumun yanında olmaya devam edeceğiz’ dedi.

Sezer, ‘Türk Hava Kurumu ülkemizin en önemli kurumlarından birisi’

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ise, ‘Türk Hava Kurumu ülkemizin en önemli kurumlarından birisi. Her zaman kendini geliştirmeye çalışan, yaptığı çalışmalarla gençlere örnek olan, gençleri geliştiren önemli bir kurum. Bu önemli kurumun kuruluşunun 95. Yıldönümünü kutluyorum’ diye konuştu.

Programda pasta kesildi ve sertifika takdimi yapıldı

Konuşmaların ardından THK’nın kuruluşunun 95. Yıldönümüne özel pasta kesildi. Ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.