DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, ‘ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ’

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, ‘ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ’

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş,

‘ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ’

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, coronavirüs tehdidi karşısında ülkemizin tüm tedbirleri doğru zamanda aldığını belirterek, “Türkiye sağlıktan ekonomiye her türlü tedbirleri alıyor. Kimse merak etmesin, dayanışma içinde bu zor günleri atlatacağız” dedi.

‘Fransa, İtalya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde yaşananları görüyoruz’

Ellibeş, “Bu salgından sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Dünyada birçok ülke kendini hem sosyal hem de ekonomik açıdan yeni bir dönemin içinde bulacak. Türkiye de aynı şekilde bu değişimden mutlaka etkilenecek ama bugün özellikle sağlık konusunda çok kötü bir sınav veren ve krizi yönetemeyen ülkelere karşı Türkiye bu yeni döneme damga vuran bir ülke konumuna gelecektir. Fransa, İtalya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde yaşananları görüyoruz. Fransa’da askerler sokağa indi. İtalya’da salgın ülkenin dört yanına yayıldı, ölenlerin sayısı Çin’i geçti. İngiltere olayı kendi haline bırakmış durumda. Yaşlı nüfusu gözden çıkarmış, ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığı ile hareket ediyor. Türkiye, hem salgının yayılmasını geciktirerek hem de daha sonra aldığı önlemlerle dünyaya örnek oluyor” dedi.

‘Toplum psikolojisini de yönetmek gerekiyor’

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, ‘Bu sorunun birçok boyutu var. Sağlığın yanında ekonomik ve sosyal boyutu var. Toplum psikolojisini de yönetmek gerekiyor. Özellikle en küçük esnaftan, büyük işletmelere 100 milyar liralık bir yardımı içeren Ekonomik Kalkan Paketine ekonomi çevrelerinden de olumlu tepkilerin gelmesi sevindirici. Bütün dünyanın sırtını döndüğü yaşlılarımızı düşünerek en düşük emekli maaşının 1.500 TL yapılması, Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘Büyüğü olmayanın küçüğü olmaz’ anlayışının sonucudur. Hep birlikte dayanışma içinde bu zor günleri atlatacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki, hepimiz üzerimize düşeni yapalım, alınan tedbirleri uygulayalım” diye konuştu.

‘MİRAÇ KANDİLİNDE EVLERİMİZ CAMİ, GÖNÜLLERİMİZ CEM OLSUN’

Ellibeş, son olarak, ‘Coronavirüs salgınınından hem kendimizi hem de komşumuzu, dostumuzu, arkadaşımızı korumak müslüman olarak bizlerin vazifesi. Diyanet İşleri Başkanlığımızın aldığı karara uyarak evlerimizi cami, gönüllerimizi cem edip bu gece hep birlikte dualarımızla birbirimize destek olacağız. Bu vesile ile İslam Âleminin ve milletimizin Miraç gecesini tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Miraç gecemiz mübarek olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.