DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Av yasağının başlamasına az bir zaman kaldı BALIK FİYATLARI UCUZLAYACAK MI?

Av yasağının başlamasına az bir zaman kaldı

BALIK FİYATLARI UCUZLAYACAK MI?

Sofraların vazgeçilmez lezzeti olan balık sezon boyunca yüksek seyreden fiyatlar nedeniyle yüzleri güldürmedi. Av yasağına az bir zaman kala vatandaşlar balık fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor.

Sezon boyunca yüksek seyreden fiyatlarından dolayı balık bu sene yüzleri güldürmedi. 3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde balık fiyatlarının bu kadar yüksek olmamasını ifade eden vatandaşlar balık fiyatlarının düşmesini beklediklerini ifade ederken Rizeli Kardeşler Balık Lokantası’nın işletmecisi Emrah Kurtuluş’ta temennilerinin balık fiyatlarının düşmesi olduğunu ifade etti.

“Balık fiyatları kendini korumaya devam ediyor”

İlçemizde uzun yıllardır Adnan Menderes İş Merkezinin altında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler Balık Lokantası Sahibi Mehmet Ali Kurtuluş’un oğlu Emrah Kurtuluş yaptığı açıklamada, “ Ne yazık ki balık fiyatları bu sene biraz yüksek seyretti ve fiyatlar kendini korumaya devam ediyor. Rizeli Kardeşler olarak tabi ki balık fiyatlarının ucuzlamasını bekliyoruz. Temennimiz biraz daha yükselmemesi. Balık fiyatlarının bu sene yüksek seyretmesinin en büyük nedenlerinden biri balığın az çıması ve talebin fazla olması diyebiliriz. Talep edilen balık karşılanmayınca ister istemez fiyatlar yükseliyor” dedi.

Av yasağından sonra olta balıkçılığı ile devam

Av yasağına az bir zaman kaldığını ifade eden Kurtuluş, “ Rizeli Kardeşler olarak yılın her ayı Gölcük Halkına hizmet vermekteyiz. 15 Nisan itibariyle av yasağı başlayacak. Fakat Rizeli Kardeşler olarak 15 Nisan’dan sonra da olta balıkçılığı ve amatör balıkçıların yakaladığı balıklar ile balık çeşitlerimizin çoğu tezgahımızda olacaktır” dedi.  

 Rizeli Kardeşler’de balık fiyatları

Hamsi 35 lira, istavrit 25 lira, mezgit 35 lira, tekir 35 lira, Çupra-Levrek 35 lira, Karadeniz Somon 35 lira, Alabalık tane 10 lira, Deniz Levrek olta 70 lira, deniz çupra olta 70 lira, Turna Mezgit 60 lira, Norveç Somon 80 lira, Barbun 70 lira, Sarı Kanat 90 lira, Dil Balığı 35 lira, Karides 40 lira

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.