DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Bakan Koca ve Bakan Selçuk kamuoyunu bilgilendirdi ‘OKULLAR 30 NİSAN’A KADAR AÇILMAYACAK’

Geçtiğimiz akşam kamuoyunun karşısına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile çıkan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, coronavirüs tedbirleri münasebetiyle okulların 30 Nisan’a kadar açılmayacağını belirterek, uzaktan eğitimin bu tarihe kadar devam edeceğini söyledi.

Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla geçtiğimiz akşam halkın karşısına çıkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk coronavirüsle mücadele konusunda bilgilendirmede bulundu.

Bakan Koca, gençleri uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca halkı uyararak, ‘Evden çıkmayın, kendinizi sosyal hayattan izole edin. Bu süreci ancak evlerimizde kalarak, sevdiklerimizle aramıza mesafe koyarak ve evlerimizde dahi odalarımızdan çıkmayarak atlatabiliriz’ dedi. Bakan Koca ayrıca gençleri de uyararak, ‘Bu virüs sadece yaşlıları değil tüm yaş gruplarını tehdit etmektedir. Coronavirüsten en önemli kurtulmanın yolu coronavirüse bulaşmamaktır’ dedi.

Bakan Selçuk, ‘Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise, ‘Ülkemiz bu süreçte tüm önlemleri almış, bu konuda dünyaya da örnek olmuştur. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli. Bizler eğitimi telafi ederiz ama çocuklarımızı coronavirüsten mutlaka korumak zorundayız. Bilim Kurulu ile yaptığımız toplantıda okulları 30 Nisan’a kadar açmamayı karar aldık. Uzaktan eğitim bu tarihe kadar devam edecek’ diyerek önemli açıklama yaptı.

YKS Sınavı da ertelendi

Yükseköğretim Kurumu (YÖK), 20-21 Haziran’da yapılması planlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS), coronavirüsü tedbirleri nedeniyle 25-26 Temmuz 2020’e erteledi. YÖK, ayrıca üniversitelerin bahar dönemi eğitim öğretim sürecinin sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürülmesine karar vererek, yüz yüze eğitim yapılmayacağını açıkladı.

Belediye Meclis Toplantıları’na da Coronavirüs engeli

İçişleri Bakanlığının Koronavirüs tedbirleri kapsamında gönderdiği genelge uyarınca Belediye Meclisinin Nisan, Mayıs, Haziran toplantıları ertelendi. Gölcük Belediye Meclis toplantısı uygun olursa Temmuz da yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.