DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Cinemre, ‘Tiyatro demek sanat demek’

Sırf Tiyatro Genel Koordinatörü Mehmet Cinemre, Dünya Tiyatrolar Günü hakkında duygu ve düşüncelerini açıkladı. Cinemre, ‘Tüm sanat sevdalılarının ve tiyatro camiasının Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyoruz’ dedi.

‘Şu anda ülkemizde 600 civarında bir tiyatro grubu mevcuttur’

Cinemre, açıklamasında, ‘Bizler insanı insana insanla ve insanca anlatan tiyatro sanatını yıllardır büyük bir mutluluk ve gurur ile icra etmeye çalışan bir topluluğuz. Doksanlı yılların ortasından itibaren ilçemizde tiyatroyla uğraşan birkaç girişimci sanat sevdalısı gencin 2006 yılından itibaren temelini attı sırf tiyatro ismi ile Gölcük’te faaliyet göstermekteyiz. Bugüne kadar Yüzlerce tiyatro oyununu çocuklar ve yetişkinlere sahnelemiş ve tiyatro sevdalılarını kentimizde ve Türkiye’nin birçok sahnesinde tiyatroyla buluşturduk. 50 kişilik kadromuz ile beraber O bu sanatı icra ediyoruz. Ne yazık ki belki de 20 yıldan beri ilk defa kentimizde 27 Mart dünya tiyatro günün de sahnede olamıyoruz ve bu durumun Büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Dünyayı kasıp kavur an ve ülkemizi de etkileyen koronavirüsü tehdidi nedeniyle bir süreliğine faaliyetlerimize Mecburi olarak ara verdik. Fakat inanıyoruz ki en kısa zamanda Bu musibeti de def edecek ve en kısa zamanda tekrar sahnelerdeki yerimizi alacağız. Şu anda ülkemizde 600 civarında bir tiyatro grubu mevcuttur. Ve bu grupların her biri imkanları dahilinde insanlarla buluşmaktadır. Bizlerde bu vesileyle tüm sanat sevdalılarının tiyatro camiasının dünya tiyatro günü kutluyoruz.. Erken kapamak zorunda olduğumuz sezonu muzun Yenisinde buluşmak üzere diyorum. Öte yandan seyircilerimize şöyle bir müjdemizde olacak. Madem seyircilerimiz salonlara gelemiyor biz insanlarımızın evde kaldığı ve kurallara uyarak sokağa çıkmadı bu dönemde halkımızın evine misafir oluyoruz. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü akşamı saat 19:30’da YouTube sayfamızdan 2 perde komedi oyunumuz Ferhat ile Jüliet’i yayınlayacağız.  Seyircilerimize sayfamızdaki bu komedi oyunumuza davet ediyoruz’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.