DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Corona virüsü nedeniyle Gölcük’te internet Cafe’ler, oyun salonları ve cafeler GEÇİCİ BİR SÜRE KEPENK KAPATTI

Corona virüsü nedeniyle Gölcük’te  internet Cafe’ler,  oyun salonları ve cafeler

GEÇİCİ BİR SÜRE KEPENK KAPATTI

Çin’in Wuhan Kentinde başlayan ve birçok ülkeye yayılmasını ardından geçtiğimiz hafta ülkemizde de tespit edilen Corona Virüsü’ne karşı İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Gölcük’te  tüm cafeler, internet cafeler ve oyun salonları geçici bir süreliğine kapatıldı. Lokantalar ve yemek üzerine hizmet veren işletmeler  ise faaliyet göstermeye devam ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsüne yönelik  alınan önlemleri genişletildi. Ülkemizde son olarak 47 kişide tespit edilen Corona Virüsü’ne karşı,  İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine Corona virüs konulu bir genelge göndererek bazı yerlerin faaliyetlerinin geçici bir süreliğine durdurulacağını bildirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge kapsamında insanlara açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten, vatandaşların yakın mesafede bir arada bulunarak bulaşma riskinin artırılacağı değerlendirmesi sonrası kafe, lokanta, faaliyetlerini dün saat 00.00 itibariyle geçici süre durdurdu.

Müşterilerine not bırakmayı ihmal etmediler

Yapılan açıklama sonrasında Gölcük’te dün tüm kafeler, internet cafeler, çay bahçeleri, kıraathaneler ve oyun salonları gibi yerler kapalıydı. Bazı işletmelerin camına “İçişleri Bakanlığının aldığı karar neticesinde “Corona Virüsü” tedbiri ve koruma amaçlı olarak mekanımız geçici bir süreliğine kapanmıştır. Bu süre içerisinde kendinize ve sağlığınıza dikkat edin. Yakında görüşmek üzere..” notu asıldı. İlçemizin en çok tercih edilen sahillerinden olan Değirmendere Sahili’nde de durum değişmedi ve sahil boyunca bulunan çay bahçeleri kapatıldı. Çay bahçelerin girişlerine ayrıca şeritler çekildi. Gölcük’te lokantalar ve yemek üzerine hizmet veren yerler faaliyetini sürdürdü. Ayrıca çay ocaklarına iş yerlerinin önüne masa açmamak şartı ile esnaflara çay dağıtma izni verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.