DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Coronavirüs vatandaşları tehdit ediyor 65 YAŞ ÜSTÜ PAZARDA CİRİT ATTI

Coronavirüs vatandaşları tehdit ediyor

65 YAŞ ÜSTÜ PAZARDA CİRİT ATTI

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsü’ne karşı alınan tedbirler ve yapılan açıklamalara rağmen özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar Değirmendere Cumartesi pazarında cirit attı.

Çin’in Wuhan Kentinde başlayan, kısa bir sürede tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de hızla yayılan Corona Virüsüne karşı alınan önemler ve yapılan açıklamalara rağmen özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar Değirmendere Cumartesi Pazarlarında cirit attı.

Söz dinlemiyorlar

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsüne karşı alınan tedbirler ve yapılan açıklamalara rağmen özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar buna uymayarak dışarı çıkmaya devam ediyor. Yetkililerin virüsün 65 yaş üstünde daha etkili olduğu ve bu nedenle evlerinden çıkmamaları gerektiği konusunda açıklama yapılmasına rağmen Değirmendere’nin en büyük semt pazarı olan Cumartesi pazarı 65 yaş üstü  vatandaşlar ile doluydu.

Pazarcılar önlemlerini alarak satış yapıyor

İlçemize bağlı Değirmendere’nin en büyük semt pazarı olan Cumartesi Pazarı’nda pazarcılar ise gerekli önlemleri araka satışlarını yapmaları gözlerden kaçmadı. Eldivenlerini ve maskelerini takarak satış yapan pazarcılar ise yaptıkları açıklamada, “ Corona Virüsü neredeyse tüm dünyayı etkisi altına aldı. Tabi bizlerde virüsün farkındayız ama ekmek paramızı kazanmamız gerekiyor. Bu nedenle bizlerde kendimizce önlemlerimizi alarak satışımızı yapıyoruz. Şu anda en büyük sıkıntımız Sağlık Bakanlığı’nın sebze ve meyvelerin seçilmeyeceği yönünde yaptığı açıklamaya rağmen vatandaşlarımız bu açıklamaya aldırış etmeden kendileri almak istiyor. Bu konuda ne yapacağız bilmiyoruz” dediler.  

Müşterilerine kolonya ikram ediyor

Cumartesi pazarında pazarcılar kendilere aldıkları önlemlerin yanında Genç Akdoğanlar tezgahı tezgahına gelen müşterilere kolonya ikramında bulundu. 7 yaşında pazarcılık yapmaya başladığını ve 18 senedir pazarcılık yaptığını ifade eden Şükrü Akdoğan, “ Pazarcılar olarak elimizden geldiği kadar önlemlerimizi alarak satışlarımızı yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu virüsü en kısa zamanda ülke olarak yeneceğiz ve eski günlerimize döneceğiz” dedi.

Cumartesi Pazarında sebze meyve fiyatları;

Salatalık 8 lira, patlıcan 8 lira,  çeri domates 5 lira,  kıl biber 16 lira, portakal 5 lira,  mandalina 7 lira,  elma 5 lira, yerli muz 9 lira,  ananas 14 lira,  çilek 10 lira,  soğan 2- 2.5 lira,  patates 2- 2. 5 lira, havuç 2.5 lira, kaypa biber 10 lira,  bakla 7 lira, kabak 7 lira,  beyaz lahana tane 5 -8 lira, kereviz 4 lira,  pırasa 4 lira, ıspanak 4 lira,  kivi 3- 9 lira, karnabahar tane 4 -8 lira

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.