DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, GEREKSİZ STOK YAPMAK ENFLASYONU DA ETKİLEYECEK

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman,

GEREKSİZ STOK YAPMAK ENFLASYONU DA ETKİLEYECEK

Kocaeli Esnaf Odaları Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman Çin’in Wuhan Kentinde başlayan ve hızla tüm dünyaya yayıldıktan sonra ülkemizde de tespit edilen Corona Virüsünün ardından vatandaşların panikler stok yapmalarının enflasyonu etkileyeceğini ifade etti.

Ülkemizde de tespit edilen Corona Virüsünün ardından bir anda satışları artan dezenfekte ürünlerin yanı sıra vatandaşların evlerine gıda ürünlerini stok yapmalarından dolayı bir anda artan fiyatlar enflasyonun olumsuz yönde etkileyeceğini ifade eden Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, “ Gereksiz stok yapmak enflasyonu da etkileyecek” dedi.

PROVOKATÖRLERE PRİM VERİLMEMELİ

Konu hakkında açıklama yapan Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, “ Virüs nedeniyle dezenfekte ve gıda ürünlerinde fiyatları üç katına çıkaran provokatörlere prim verilmemeli. Vatandaşımız, sattığı ürünlerle vatandaşı kazıklamayacak olan esnafımıza güvenmeli, alışverişi ondan yapmalı” dedi.

ÜLKEMİZDE STOK YAPILMASI GEREKEN ÜRÜN GRUBU YOK

Geçtiğimiz hafta ülkemizde bir kişide rastlanan ve son olarak 6 kişide tespit edilen virüs maalesef ülke genelinde paniğe neden olduğunu ifade eden Başkan Kocaman,  “Bazı provokatörler piyasalarda panik havası oluşturarak her şeyin biteceğini, azalacağını, sonra bulmakta zorluk çekileceğine dair yanlış yönlendirme yaparak bunu satış fiyatlarına yansıttı. Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi, ülkemizde stok yapılması gereken bir ürün grubu yok. Ne gıdada ne dezenfekte ürünlerinde ne de ilaç konusunda tek seferde çok fazla alıp stok yapmanın gereği yok. Bir anda bu kadar yüklü alışveriş, fırsatçıların ürün fiyatlarını üç katına çıkartmasına neden olurken öte yandan enflasyonu da olumsuz etkileyecek. Vatandaşlarımızın panik ve tedirginliğe mahal, fırsatçılara da prim vermemesi gerekiyor. Güvenilir alışveriş için esnafımız tercih edilmeli” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.