DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te Vefa Destek Grubu oluşturuldu GÜNÜN 24 SAATİ ARAYABİLİRSİNİZ

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut başkanlığında geçtiğimiz Pazar günü önemli bir toplantı gerçekleştirildi.  İçişleri Bakanlığı İller Genel Müdürlüğü’nün 21 Mart 2020 tarih ve 153 sayılı yazılarında, ikametten ayrılma kısıtlaması/yasaklanması’na ilişkin yazıları gereğince toplantıda Vefa Destek Grubunun kurulduğu açıklandı.

Yapılan açıklamada,

‘Coronavirüs tedbirleri kapsamında Bakanlığımızca 81 İl Valiliğine  gönderilen genelge ile 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaları kısıtlanmış / yasaklanmıştır.

Bu durumda olan ve tek başına  yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların mağdur olmaması için valiliklerin/ kaymakamların başkanlığında il ve ilçelerimizde Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuştur. Bu kapsamdaki vatandaşlarımızın 112, 155, 156 ve diğer telefon numaraları üzerinden ihtiyaçları 22 Mart itibariyle karşılanmaya başlandı.

Bu doğrultuda,

112 numarası 76 arama,

155 numarası  90 arama,

156 numarası  62  arama,

ve  diğer numaralar üzerinden 278  olmak üzere

toplam 506 arama gerçekleştirildi.

Bu aramalardan 25 evde Sağlık hizmetleri, 273   Yardım ihtiyaç talebi,  23  Maaş   ve 92 Seyahat izni ile ilgili, Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından  karşılandı.

Geriye kalan yaklaşık   93  arama ise bilgi talepli olup, ilgili birimler tarafından gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

 Sosyal Yardımlaşma ve  Dayanışma Vakfımız  tarafından  65 yaş ve   üstü, Yaşlı aylığı alıp tek yaşayan ve Kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza 300 adet gıda paketi  24.03.2020  tarihi itibariyle   dağıtıma başlamıştır.

Yine Vakfımız tarafından  65 Yaş aylığı alan 483 kişiye telefonla ulaşılarak maaşlarının evde ödeneceğiyle ilgili  bilgilendirme yapılmıştır.  

Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması;  Kaymakamlığımız  Başkanlığımızda    Vefa Sosyal Destek Grubu  Ekibi tarafından hassasiyetle takip edilmektedir.’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.