DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Moda Tasarımcısı ve Stilist Yazar Nur Sezgin AKV’yi ziyaret etti

Moda Tasarımcısı ve Stilist Yazar Nur Sezgin AKV’yi ziyaret etti

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Moda Tasarım Alanı öğretmenlerinin daveti üzerine Moda Tasarımcısı ve Stilist Yazar Nur Sezgin Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Deneyimlerini uygulamalı olarak öğrencilere aktardı

“Moda Tasarımcıları İçin Stilize Figürler ve Teknik Çözümler” “Moda Tasarımı İçin Teknik Çizim ve Stilistlik” ve “Moda Tasarım Çizimleri” kitaplarının yazarı Tasarımcı ve Stilist Nur Sezgin, okulda eğitim gören Moda Tasarım öğrencileriyle bir araya geldi. Sezgin hazırladığı sunumun yanı sıra gerçekleştirdiği workshopla mesleki deneyimlerini uygulamalı olarak öğrencilere aktardı.

‘Önemli olan çabalayıp kendinizi sürekli geliştirmeniz’

Sezgin, sunumunda silüet çizim ve giydirme teknikleri ile kumaş renklendirme üzerine bilgiler verdi.  Moda tasarımının her zaman geçerli bir meslek olduğunu belirten Sezgin “Bu okulda alacağınız eğitimi sizlere hiçbir kurs veremez. Temelden bir mesleği öğrenme imkânınız var. Bunun doğuştan getirilen bir yetenek olduğunu sanmayın. Çöp adam çizebilen herkes yapabilir ve yaptığı çizimlerle moda dünyasında kendine yer edinebilir. Ben yıllardır bu alanda eğitim veriyorum. RASHID markasının yaratıcısı genç tasarımcı Raşit Bağzıbağlı da benim öğrencimdi. Şu anda dünya starlarından Paris Hilton, Yolanthe Cabau, Petra Nemcova ve Victoria Secret modeli Doutzen Kroes gibi ünlüler onun tasarladığı kıyafetleri giyiyor. Önemli olan çabalayıp kendinizi sürekli geliştirmeniz.” dedi.

Kitabı öğrencilere yön verecek

Nur Sezgin, çizime sıfırdan başlayanlar ya da kendini geliştirmek isteyenler için yanında tasarım kitaplarını da getirdi. Kitaptaki aşamaları takip ve tekrar ederek çizim becerilerini temelden tekniğe, teknikten estetiğe doğru kolaylıkla geliştirebileceklerini söyledi.

Kitabını tanıttı

Sezgin, bu kitapları moda çizimi ve tasarımına gönül veren, öğrenmek ya da ilerlemek isteyenler için yazdığını dile getirdi. Kitaplarında okuyanların potansiyellerini ortaya çıkarıp hızla geliştirmek amacıyla 400 civarında anlatımlı teknik ve estetik çizim örneği olduğunu söyledi.  Ayrıca zengin görsel örneklerin yanı sıra moda çiziminde pek çok kolaylık sağlayacak püf noktalarının anlatıldığı, bir kaynak kitap olmak üzere hazırlandığını belirtti.

Kitabını imzaladı

Seminer sonunda Nur Sezgin okurlarının tasarım kitaplarını imzalayıp fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.